Skip to main content

Murat havzası projesi ele alındı

Muş Haber Fotoğrafı

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İle Muş Orman İşletme Müdürlüğünün yetkililerinin katılımıyla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıyla Bingöl, Elazığ ve Muş ilini kapsayacak Murat Havzası Rehabilitasyon Projesi ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, İl Müdür Yardımcıları Mehmet Gündoğdu, Ferit Yıldız ve Şube Müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda, Muş Orman İşletme Müdürü Dursun Tel ve ekibi, Murat Havzası Rehabilitasyon Projesi ile ilgili sunum yaptılar.

Muş Orman İşletme Müdürü Dursun Tel, Murat Havzası Rehabilitasyon Projesi’yle Muş ili Merkez ve Hasköy İlçelerindeki 7 Mikro havzada havza rehabilitasyonu, gelir artırıcı faaliyetler ve kırsal fakirliğin azaltılması çalışmaları yapılacağını belirtti.

DOĞAL KAYNAKLAR İYİLEŞTİRİLECEK

Tel, Doğu Anadolu’da Fırat Nehrinin iki ana kolundan biri olan Murat Nehir boyunca Elazığ, Muş ve Bingöl İllerini kapsayan Murat Havzası Rehabilitasyon Projesi’yle bozulan doğal kaynakların iyileştirilmesini amaçladıklarını vurguladı.

Projenin detaylarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Tel, Projenin amacı, Murat nehri havzasının yüksek kesimlerinde yerleşik olan bölge halkı arasında yoksulluğun azaltılmasıdır. Havza bozulmalarını kontrol etme ve yüksek kesimlerdeki köylerde geliri arttırma ve geçim koşullarını iyileştirme yöntemi olarak doğal kaynak temelini geliştirme çabalarına destek verilmesi hedeflenmektedir. Murat Havzası Rehabilitasyon Projesi’yle, bölge halkı arasında güçlü bir sahiplik anlayışı yaratır ve böylelikle yatırımların sürdürülebilirliğini sağlarken, özellikle köy sakinlerinin mevcut doğal kaynakların rehabilitasyonu ile ilgili uygulama süreçleri ve karar alma süreçlerinde yer almalarına odaklanacaktır ifadelerini kullandı.

Murat Havzası Rehabilitasyon Projesi’nin hazırlıklarına 2011 yılında başlandığını ve hazırlıkların 2012 yılında bitirildiğini dile getiren Tel; Projenin 2012-2018 yılları arasında 7 yıl süre ile uygulanması planlanmıştır. Ayrıca saha çalışmalarında, ihtiyaç duyduğumuz zaman, teknik destekleriyle bizlere yardımcı olan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüğü teknik personellerine teşekkür ediyoruz dedi.

ÇOLAKOĞLU, PROJE SAYESİNDE GÖÇ AZALACAK, İSTİHDAL ARTARACAK

Projenin bölge halkına önemli katkılar sağlayacağının altını çizen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu; Projeyle arazi verimliliği artırılacak, proje alanında yaşayan yöre halkının geçim şartları iyileştirilecek, tarımsal kaynaklı kirlilik azaltılacak, marjinal alanlar üzerindeki baskılar azaltılacak, hane halkının geliri artırılacak, toprak aşınımı ve erozyon azaltılacak, taşkın ve sel zararları azalacak, istihdam sağlanacak, göç azaltılacak, çevre dostu tarım uygulamaları benimsetilerek yaygınlaştırılacaktır. Bu bağlamda iki kurum olarak iş birliği içerisinde ve ortak akılla çalışmanın faydalı olacağını düşünüyorum. İhtiyaç duyulduğu halde teknik personellerimizle teknik destek ve saha desteği vermeye hazırız diye konuştu.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri