Mikro-Kredi kullanan üyelerin çoğunun itirazı ise, hizmet bedeli adı altında alınan yüzde on beşlik fark.
Bir yıl içinde Mikro-Kredi ile tanışan kadınlar ekonomiye katkıda bulunmaya başladı. Bir yıl önce açılan Mikro-Kredi bürosu yaptığı çalışmalar sonrasında Muş’ta 400 kadını kredi ile tanıştırdı. Beş kadının bir araya gelmesi ile kullandırılan krediler ekonomiye dönüş yapmaya başladı. Mikro-Kredi alarak iş hayatına atılan girişimci kadınlar küçük paralarla büyük işler başarıyorlar. Yıllardan bu yana Valilikten gelecek olan bir destekle hayatını sürdüren birçok kadın aldığı destekle üreten durumuna geldi. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ve Muş Valililiğinin ortak protokolü ile 400 kadına ulaşan Mikro-Kredi her gün artmaya devam ediyor.
KADINLARIN BİR SÖZÜNE KREDİ
Mikro-Kredi Muş Şube Başkanı Fatih Oğuzhan :“Biz kadınlarımıza güveniyoruz. Onların bir sözüne kefil istemeden kredi veriyoruz. Kadınlara ulaşmak için dağ taş dolaşıyoruz. Mikro- Krediyi onlara anlattıktan sonra bir haftalık eğitimler veriyoruz. Eğitimler ardından ise krediyi uygun bayanlara kredi kullandırıyoruz. Bugüne kadar kredinin geri dönüşümünde bir aksaklık olmadı. Kadınlar borçlarına sadıklar. Haftalık olarak ödemelerini yapıyorlar” diye konuştu.
MİKRO-KREDİ’Yİ ÖZEL İDARE VERSİN
Mikro-Kredi ile iş hayatına atılan bayanların tek isteği ise krediyi Özel İdare Müdürlüğünün vermesi. Kredi alan bayanlar : “Birçok şehirde uygulama, Valilik ve ona bağlı olan Özel İdare Kurumu tarafından gerçekleştiriliyor. Bu illerde kredi Özel İdare bütçesinden veriliyor. Şu anda kredilerimiz haftalık ödemelerle geri alınıyor. Bir de bu tahsilâtlara yüzde on beş hizmet bedeli gideri alınıyor. Bizler ödemelerimizin aylık ve hizmet bedeli gideri alınmadan tahsil edilmesini istiyoruz. Bunun yanında Mikro-Kredi’nin Özel İdare Müdürlüğü tarafından verilmesini istiyoruz” diye konuştular. Muş Ovası Gazetesi


