Skip to main content

Mantar cep yakıyor

Muş Haber Fotoğrafı

Kırsal kesimde yetişen mantarın kilosu kırmızı eti ikiye katladı. İşsiz vatandaşlar tarafından dağlardan toplanan mantarların kilosu 15-18 YTL’ye alıcı buluyor. Yüksek kesimlerde yetişen ve işsiz gençler tarafından toplanan mantarın fiyatı vatandaşları ürkütüyor. Bir kilo mantar, bir buçuk kilo et fiyatına denk geliyor.
İlkbahar mevsiminde dağlarda kendiliğinden yetişen doğal mantarlar vatandaşlar tarafından toplanarak satışa sunuluyor. Mantar mevsiminin ilk günleri olmasına rağmen mantar fiyatlarının fazla olması dikkatleri çekiyor. Dağlık kesimlerden topladıkları mantarları şehir merkezinde açtıkları seyyar tezgahlarda satışa sunan vatandaşlar, doğal mantarın az bulunduğunu ve toplanmasının çok zahmetli bir iş olduğunu söylediler.
Bahar mevsimi ile birlikte dağlardan toplanarak tezgahlardaki yerini alan mantarın kilogramı 15 ile 18 YTL arasında satılıyor. Muş’un güney kesiminde bulunan Üçevler bölgesindeki dağlardan toplanarak şehir merkezindeki seyyar tezgahlarda satışa sunulan mantar fiyatı cep yakıyor. Bir kilogram mantar almak yerine iki kilogram et alabilen vatandaşlar, yüksek fiyatlara rağmen mantarı tercih ediyor.
Seyyar tezgahında mantar satan Refik Vural, vatandaşların yoğun ilgisi karşısında memnun olduğunu söyledi. Vural, “İşsiz olan vatandaşlar dağlardan doğal mantarı toplayıp satıyorlar. Mantar dağlarda kendiliğinden yetişiyor. Ancak mantarı dağlardan toplamak çok zahmetli bir iş. Dağlarda ve kayalıklarda mantar toplamak zahmetli olduğu kadar tehlikelidir de. Mantar çok dağınık alanlarda bulunuyor. Mantar toplamak için saatlerce dağlarda dolaşmak zorunda kalıyoruz. Mantarın fiyatının yüksek olmasının sebebi de doğada az bulunmasından ve toplanmasının çok zahmetli olmasındandır. Bende onlardan toptan alıp tezgahımda perakende olarak satıyorum. Dağlarda mantar toplamak çok zor bir iştir. Dağlardan toplanması zor olduğu için fiyatı da pahalı oluyor. Buna rağmen vatandaşlar mantar alıyor” dedi.
Kentin çeşitli bölgesinde açılan seyyar tezgahlarında satışa sunulan doğal mantar kilogramı 15 ile 18 YTL arasında değişen fiyatlardan satışa sunulurken, fiyatın pahalı olması vatandaşların tepkisine sebep oluyor. Bir buçuk kilogram et fiyatına bir kilogram mantarın satıldığını söyleyen vatandaşlar, mantar fiyatlarının çok pahalı olduğunu söylediler. Muş’ta mantar satışı yapan Refik Vural isimli seyyar satıcı, mantar toplamanın çok zahmetli olduğunu belirterek vatandaşların mantara ilgi gösterdiğini söyledi. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri