Skip to main content

Kura ile iş başı yapanlara becayiş süresi tanındı

Muş Haber Fotoğrafı

İşsizlerin umut kapısı olan İş kur bu kez farklı bir talepten dolayı yoğunluk yaşadı. İş Kur İl Müdürü Mikail Gökarslan, toplum yararına çalışma programı kapsamında yapılan kura çekilişleri sonrası çalışma hakkı elde eden kişilere yönelik 2 günlük becayiş süresi tanıdıklarını söyledi.  İş kur müdürlüğü kapısında yoğunluk oluşturan hak sahipleri kendi aralarında nizama uygun şekilde becaiş yolunu denediler.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından 2009 yılında 100 bin kişiye ulaşacak meslek kurslarının başlatılmasıyla birlikte İŞKUR müdürlükleri önünde uzun kuyruklar oluşmaya başladı.

İş Kur İl Müdürü Mikail Gökarslan, toplum yararına çalışma programı kapsamında yapılan kura çekilişleri sonrası çalışma hakkı elde eden kişilere yönelik 2 günlük becayiş süresi tanıdıklarını söyledi. 

Tarafların anlaşma sağlaması halinde kendileri açısından her hangi bir problemin söz konusu olmayacağını belirten Gökarslan, kurum çalışanının yönetmeliğe göre kendi yerleşim bölgesinde olması ile birlikte rahat bir çalışma performansı sağlaması bakımından ulaşımda da sıkıntının ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır. Bizler İşkur il müdürlüğü olarak “toplum yararına çalışma” programı kapsamında bir süre önce mevcut adaylar arasından yaptığımız kura çekilişleri sonu çalışma hakkı elde eden kişilere yönetmenliğin bu maddesi uyarınca becaiş süresi tanımayı amaçladık. Yönetmenlikte yer aldığı gibi yerleşim bölgelerinde çalışma ortamları daha elverişli olabileceği gibi belirtilen üzere çalışan bu kişilerin takibatı da İşkur müdürlüğümüzce yapılacaktır. Bize gelen ödenekler sonucu oluşturulan çalışma ortamları dahilinde kura çekimine girdik. Bu kura çekimlerini merkez ilçeler olmak üzere aynı anda gerçekleştirdik. Bu kapsamdaki projelerden ilçelerimize 118 merkeze 60 kişi verdik. Toplam 168 kişiden oluşan kura çekimlerimiz tüm noktalarda aynı anda gerçekleştirildi. Katılımların yoğun olduğunu gözlemledik. Yapılan kura çekimleri sonucu ismi çıkanları bugün yönetmeliğe göre yerleşim bölgesi kimin hangi bölgede ise o bölgede iş başı yapmasını sağlamak üzere becaiş süresi tanıdık. Yönetmenlik uyarınca becaiş usulünü çalışan kişilere önerdik. Çalışacak olan bu kişilerin çalışma performanslarını gözlemlemek üzere Okul müdürlerimize devam çizelgeleri verdik. Takipler işkur ve okul müdürlüklerimizle iletişim halinde olacaktır. Okul müdürlüklerimizle ortak çalışacağız. Okul müdürlüklerimizin işe gelmeyen kişilere yönelik işten çıkarma yetkisi olmadığı için yapılacak olan aylık devamsızlık çizelgesi ile sonuçlar ele alınacak ve ona göre işe devam etmeyen kişilerin yerine bir başkasını yerleştireceğiz. Her ay sonu devamsızlık çizelgesi bize gelecektir. Bu sebepten dolayı biz işkur müdürlüğü olarak devamsızlık çizelgesini takip ederek işe gelmeyen kişiyi yine kura ile yaptığımız çekilişler sonucu yedek olan arkadaşlarımızdan seçip yerleştirmeyi yapacağız. İş kur müdürlüğüme bir katılımcının bir maliyeti 841.90 TL’dir. Katılımcılara şunu öneriyoruz. Okul müdürlüklerimiz onların amirleridir. Çalışanlarımıza tavsiyem usule uygun bir şekilde çalışsınlar. Okul müdürlüklerimiz tarafından tutulan bir tutanak halinde bizlerde gerekeni yapmak zorunda kalırız” şeklinde konuştu.

İş Kur İl Müdürü Mikail Gökarslan, kursa bir defa katılma hakkı elde ederek çalışanların ikinci bir defa çalışma hakkı elde etmeyeceğini belirtirken, buradaki amacın tüm işsizlerin çalışmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Günaydın Muş Gazetesi

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri