Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) ve Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsünün işbirliği ve birçok kamu kurum ve kuruluşu ile özel sektörün destekleriyle; Enstitünün kuruluşunun 100. Yılı anısına sürdürülebilir koyun ve keçi üretimindeki son gelişmeleri sektörün tüm paydaşları ile değerlendirmek amacıyla 16-18 Ekim 2014 tarihleri arasında Konyada Uluslararası Katılımlı Küçükbaş Hayvancılık Kongresi düzenleniyor.
TÜDKİYEB Genel Başkanı Prof.Dr Veysel Ayhan konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada; kongrenin, konu ile ilgili paydaşların bilgi birikimlerini arttırmak, meslekteki son gelişmeleri takip etmek ve paylaşmak amacıyla Selçuklunun kadim başkenti ve Mevlananın şehri Konyada bir araya gelmesini sağlayacağını ifade ederek, 80 ilde faaliyet gösteren Damızlık Koyun Keçi Yetiştirici Birlikleri ve sivil toplum kuruluşlarının yoğun ilgi gösterdikleri kongrede sözlü ve poster olarak 32si yurtdışından olmak üzere toplamda 128 bildiri sunulacağını söyledi.
Genel Başkan Ayhan, açıklamasında; Kongreye Türkiyedeki birçok Üniversite ve Araştırma Enstitüsünden akademisyen ve araştırmacıların katılacağını, yurtdışından Cezayir, İran, Macaristan, Malezya, Pakistan, Sri Lanka, Tunus, Ürdün, İspanya, Fransa ve Avusturalyadan 50nin üzerinde bilim adamının da iştirak edeceğini vurgularken, kongrede bilimsel aktivitelerin yanında Türkiyede yetiştirilen Küçükbaş Hayvan Irklarımızın ve ürünlerinin sergileneceği bir organizasyonun da düzenleneceğine yer verdi.
Muş Manşet Gazetesi