Skip to main content

KOSGEB 6,5 Milyon Lira destek verdi

Muş Haber Fotoğrafı

    Ülke ekonomisinin gelişmesi, sanayi bakımından biraz geride olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi´ndeki yatırımların artması ile doğru orantılı olarak gerçekleşiyor.

İlimizde yeni girişimci ve mevcut girişimcilerin desteklenmesi noktasında Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürlüğü büyük önem arz ediyor. 2012 yılında kurulan KOSGEB, bugüne kadar verdiği 6,5 milyon liralık destekle ilimiz ekonomisinin gelişmesine önemli katkı sunuyor.

KOSGEB´le Büyüdü KOSGEB´in destekleriyle pazar hacmi ve istihdamını artıran Çeko Plastik Gıda Ambalajı ve Etiketleme Firması´nı ziyaret eden KOSGEB İl Müdürü Kenan Mergen, Firma Sahibi Masum Özdemir ve çalışanlar tarafından karşılandı. Burada Özdemir´den çalışmalar hakkında bilgi alan Mergen, gazetemize yaptığı açıklamada, Çeko Plastik firmasının KOSGEB destekleriyle büyük bir ivme yakaladığını ifade etti. 4 yılda 360 firmaya 6,5 milyon TL destek verdiklerini, bu desteklerden yararlanan Çeko Plastik firmasının bir firmayla başladığı üretimini şu anda 3 enjeksiyon makinesiyle sürdürdüğünü kaydetti. Firmanın bölgede söz sahibi bir firma olduğunu ve ilimiz ekonomisine ciddi katkı sunduğunu dile getiren Mergen, burada üretilen ürünlerin ülkenin dört bir yanına ihraç edildiğini ifade etti.

Mergen burada yaptığı açıklamada: Muş´ta KOSGEB desteği ile faaliyetine devam eden Çeko firması sadece 360 firmadan bir tanesidir. Bir makineyle çalışmaya başlayan bir işletme bugün 3 enjeksiyon makinesiyle hizmet vermektedir Muşumuza. Ayrıca çevre illere, hatta İç Anadolu Bölgesi´ne kadar ürün yapıp göndermektedir. Plastik sektöründe bölgede söz sahibi olan Çeko Plastik firmamız ilimiz için bir gurur kaynağıdır. 4 yıl içinde Muş´ta toplam 360 firmaya girişim desteği olarak 6,5 milyon lira destek verdik. Muş´u KOSGEB destekleriyle bölgede çok ön sıralara çekmiş bulunmaktayız.

Bu desteklerimiz aralıksız devam ediyor ve her geçen yıl yeni bütçelerle desteklerimiz ikiye katlanarak sürdürmektedir dedi. 1 Milyon 600 Bin Lira Ödeme Yapılmıştır 2016 yılı itibariyle firmalara 1 milyon 600 bin liralık destek verildiğini de açıklayan Mergen: Devletimizi ve hükümetimizin verdiği yeni destek modelleriyle bu destekler artırılmaktadır. İş birliği güç birliği desteği, genel destek programı, KOBİ- gel desteği programı, yeni gelişimci desteği, AR-Ge desteği gibi desteklerin her geçen gün hem destek sayısı artmakta hem de ödenen miktar artmaktadır. 2016 yılı içerisinde 1 milyon 600 bin lira girişimci firmalara ödeme yapılmıştır.

Bu firmalarda yaklaşık bin kişi istihdam ediliyor. Bu da Muş ve ülke ekonomisi için çok büyük bir katkıdır diye konuştu. Yılda 750 Tona Yakın Hammadde İşliyoruz Çeko Plastik Gıda Ambalajı ve Etiketleme Firmasının Sahibi Masum Özdemir ise, yılda 750 ton yoğurt kovası, peynir kabı ve muhtelif diğer gıda ambalajlarını ürettiklerini, bu ürünleri çevre illerin yanı sıra Adana, Denizli ve Kayseri gibi illere ihraç ettiklerini belirtti.

Özdemir açıklamasında: Bizim burada plastik olarak yoğurt kabı, peynir kabı ve muhtelif gıda malzemeleri üretiyoruz. Ayda 2,5 ton, yılda 750 tona yakın hammadde işliyoruz. İşlediğimiz ürünleri bölge illerine ve Adana, Denizli, Kayseri illerine gönderiyoruz. Genellikle tutum peyniri ambalajlarını İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerine gönderiyoruz ifadelerine yer verdi.

KOBİ´ler Ekonominin Bel Kemiğidir KOBİ´lerin daha fazla desteklenmesiyle ülke ekonomisinde daha ciddi ilerlemelerin olacağını da kaydeden Özdemir: Şu anda mevcut 30 tane sigortalı işçi çalışıyor. Ürettiğimiz bu ürünlerle Muş ekonomisine ve istihdama katkı yapıyoruz. Firmamız gerek nitelikle eleman desteği konusunda gerekse makine ekipman desteği kapsamında KOSGEB´ın bütün desteklerinden yaralanan bir firma. Aldığımız makine ekipmanlarla hem firmamızı büyütüyoruz hem de pazarda yerimizde biraz daha yer edinmiş oluyoruz. Pazar sıkıntısı yaşamıyoruz ancak bu desteklerin biraz daha genişletilerek KOBİ´lere yansıtılması istiyoruz. Özellikle KOBİ´ler yer sıkıntısı dolayısıyla yeterli kadar büyüyememektedirler.

KOBİ´ler ekonominin bel kemiğidir. Bu KOBİ´ler üzerinden ne kadar yararlanılabilirse ülke ekonomimiz o derece çıtayı yükseltecektir diye konuştu. 250 Bin Liralık Makine Desteği KOSGEB destekleri ile öz sermayeden karşılamaya güçleri yetmeyecek 250 bin liralık bir makine aldıklarını da söyleyen Özdemir: KOSGEB desteği ile firmamıza 250 bin TL´lik bir makine ekipman desteği girişi oldu. Biz bu makineyi kendi öz sermayemizle alamazdık. KOSGEB bize bu desteği sağlayınca gerçekten ekonomik olarak gerçekten çok büyük bir ivme kazanmış olduk. 250 bin lira yine KOSGEB´in Kobi-Gel ve diğer destekleriyle beraber ekonomi ciddi manada sıçramaktadır ve ekonominin ilerlemesi KOSGEB destekleriyle çok daha aktif hale gelmektedir ifadelerini kullandı.

KOSGEB´in istihdam desteği kapsamındaki çalışmalarla Çeko Plastik firmasında çalışmaya başlayan işçiler de Devlet ile özel teşebbüslerin işbirliği sayesinde iş olanağı bulduklarını belirterek firmalarının tüm yasal prosedürlere uygun olarak çalışan ve bölgede plastik sektöründe söz sahibi olduğunu dile getirdiler. 

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri