Kanal A + Ekonomi Programının bu haftaki gündeminde Muş vardı. Vali Vedat Büyükersoy ile röportaj yapan Kanal A kentin genel yapısı hakkında bilgi aldı. Alparslan II Barajının önemine değinen Vali Büyükersoy, arazilerin sulama sorununu çözecek olan barajın ayrıca enerji üretimi özelliğine de sahip olduğunu söyledi.
Sulama amaçlı olarak kullanılan elektriğin ücretini vatandaşların ödemeyeceğini belirten Vali Büyükersoy, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlunun da bizzat bu şekilde olması için gayret sarf ettiğini hatırlattı.
Kayak ve kış turizmine de değinen Vali Büyükersoy, kayak evinin gelişmesi ve kapasitesinin arttırılması için de projeler hazırladıklarını söyledi. Eğitim alanında yapılan çalışmalara da değinen Vali Büyükersoy, eğitimde fiziki ortamları iyi bir seviyeye getirmeyi arzuladıklarını ve derslik konusunda yapılan çalışmaları anlattı.
SEKTÖRDE YILDIZI PARLAYANLAR
Kanal A + Ekonomi Programı Müdürü Sinan Turan ile Program Editörü Oğuz Madenin konuğu olan ONER İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Koç, inşaat sektörüne nasıl katkı sağladıklarını anlattı. Programın yapıldığı kentlerde mülki amirlerini ve yıldızı parlayan firmaları önemseyen program yöneticilerine açıklamalarda bulunan Erdal Koç, müşteri memnuniyetini en üst seviyede tuttuklarını söyledi.
Muşta modern ve lük konutlar inşa ettiklerini belirten Koç, Diyarbakır, Yalova, Bursa, İstanbul gibi vilayetlerde çalışmalar yaptıklarını belirten Koç, Muşta konutlardaki ısı yalıtım uygulamasını 2007de uyguladıklarını kaydetti. Isı yalıtımlı konutların vatandaşlar içinde tasarruflu olduğuna değinen Koç, Dicle 1 ve Dicle 2 gibi lüks konutların özelliklerini anlattı.
Muşta ilk AVM projesi gerçekleştirdiklerini belirten Koç, Beyaz Saray AVMnin de önümüzdeki yıl tamamlanacağını söyledi. 56 mağaza, 42 adet Home ofis, 200 araç kapasiteli oto park, çocuk eğlence merkezi gibi özellikli bir AVM inşaa ettiklerini belirten Koç, Muşun merkezinde inşa edilen bu AVMnin 2 bin 200 metre kare alanı üzerine kurulu olduğunu ve toplam alanının 18 bin metrekare olduğunu söyledi.
2 yıl öncesine kadar Muşta inşaat alanında eksikliklerin olduğunu belirten Koç, yapı denetim sayesinde bu eksikliklerin giderildiğini ve kaliteli bir şekilde inşaatların yapıldığını söyledi. Yalovada devam eden konutlarında bir ay içerisinde tamamlanacağını belirten Koç, Muşta yaşanan sıkıntıların Yalovada yaşanmadığını da sözlerine ekledi. İmar planının önemine de değinen Koç, Çar Çayı ile Karni Deresinin ıslah edilmesi ile birlikte imar planının bu bölgelere açılmasını da vurguladı.
Kanal Ada yayınlanan programda sanayi, market ve tekstil alanında üretim yapan firmalar faaliyetleri ile ilgili olarak açıklamalarda bulundular.
Muş Manşet Gazetesi


