Skip to main content

Kışlık tahıl ürünlerine rağbet

Muş Haber Fotoğrafı

Muş’ta kış mevsiminde mutfakta tüketilmeye hazır hale getirilerek satışa sunulan tahıl ürünleri vatandaşlardan büyük rağbet görüyor. Yaz mevsiminde köylerden topladığı ürünlerini mutfakta kullanılacak hale getirip pazarlayan Asım Şancı isimli satıcı, tahıl ürünlerine vatandaşların ilgi gösterdiğini söyledi.

On beş yıldır tahıl ürünleri pazarladığını söyleyen Şancı, yaz mevsiminde köylerden tahıl ürünlerini toptan alarak mutfakta tüketilmeye hazır hale getirdikten sonra satışa sunduğunu söyledi. Kış mevsiminde tüketilecek her türlü tahıl ürününü sattığını söyleyen Şancı, Yaz mevsiminde alıp hazırladığımız ürünleri Eylül ayından itibaren satmaya başlıyoruz. Kendi iş yerimde kurduğum tezgâha özellikle ev kadınları büyük ilgi gösteriyor. Bizim sattığımız ürünler olan bulgur, nohut, mercimek ve fasulyeyi alan vatandaşlar kış boyunca yerli ürünleri tüketmiş oluyorlar dedi.

Tahıl ürünlerinin işlemden geçirilmeden yemekte kullanılmadığını belirten Şancı, Örnek olarak, bulguru pilavlık ve köftelik olarak hazırlıyoruz. Nohudu pilava katılacak şekle getiriyoruz. Ayrıca sattığımız ürünlerin tamamı organiktir. Bu sebeple vatandaşlar bizim ürünlerimize ilgi gösteriyor dedi.

Yaz mevsiminde köylerden topladıkları ürünleri işledikten ve kuruttuktan sonra sattıklarını belirten Şancı, şöyle konuştu: Bu ürünleri olduğu gibi burada satmıyoruz. Alıp işleyip tüketilmeye hazır hale getirdikten sonra satıyoruz. Mesela bulgurun üç dört çeşidini satıyoruz. Köftelik, pilavlık ve dolmalık olmak üzere çeşitleri bulunmaktadır. Bunları ayrı ayrı işliyoruz. Ayrıca nohudun tüm olanı var, birde pirinç pilavında kullanılan kırılmış olanı var. Vatandaş böyle hazır bir şekilde gördüğü ürüne rağbet gösteriyor. Her yıl bu mevsimde tezgâh açıp satışa başlıyoruz. Kış mevsiminin ortalarına kadar bu şekilde satışımız devam ediyor.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri