Skip to main content

Kırtasiye ürünlerine zam yok

Muş Haber Fotoğrafı

2009-2010 eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte hareketli günler geçiren kırtasiye sektörü temsilcileri satışlardan memnun olduklarını söylediler. Öğrencilerin okul ihtiyaçlarını karşılamak için alışverişe çıkan ailelerin, fiyatlarda geçen yıla oranla fazla bir artış ile karşı karşıya kalmayacaklarını belirten sektör temsilcileri, bazı ürün fiyatlarında ise düşüş yaşandığını belirttiler.

Geçen yıla göre kırtasiye ürün fiyatlarında artış olmadığını belirten Mozaik Kırtasiye sahibi Selamettin Yılmaz, bazı ürün fiyatlarında ise düşüş olduğunu söyledi.
Okulların açılması ile birlikte kırtasiye satışları da canlanmaya başladı. Defter ve diğer kırtasiye ürünlerinin fiyatları artmazken, çanta ve önlük fiyatlarında ucuzlama olduğu belirtildi. Mozaik Kırtasiye sahibi Selamettin Yılmaz, defterin kilosunun geçen yıl olduğu gibi bu yıl da perakende 3 TL’den satışa sunulduğunu, boya, silgi, kalem, cetvel gibi diğer kırtasiye malzemelerinin fiyatlarının ise geçen yılla aynı düzeyde olduğunu söyledi.

ÜRÜNLER GEÇEN YILIN FİYATLARI İLE VATANDAŞA SUNULDU
Vatandaşın ucuz mala yönelmesi, kırtasiye sektöründe fiyatların geçen yıla göre artışını engelledi. Zam yapmayan kırtasiyeciler, vatandaşlara daha ucuz ürünler sunmaya başladılar. Kırtasiye ürünlerinin çoğunluğu, geçen yılki fiyat seviyelerini koruyor. Okulların açılması ile birlikte, kırtasiye sektörü ürünleri, geçen yılki fiyat seviyelerini korurken, ucuzluğun en önemli sebeplerinden biri ise krizin vatandaşı ucuz mala yöneltmesi olarak görülüyor.

Krizin vatandaşları hem ucuz hem de kaliteli malları almaya yönelttiğini belirten Mozaik Kırtasiye sahibi Selamettin Yılmaz, yaptığı açıklamada, krizin bu yılki kırtasiye malzemesi alışveriş kültürünü değiştirdiğini söyledi. Bu değişimin olumlu olduğunu ifade eden Yılmaz, ‘Eskiden uzun vadeli mal alan mağazalar büyük ölçüde peşin alışverişe döndü. Örneğin 10 koli mal alıp uzun vadeli tanede 120 bin lira ödeyeceğine iki koli mal alıp 100 lira ödemeyi tercih ediyorlar. Çünkü tüketici ucuz mal arıyor. Uzun vade sektörün kanayan bir yarasıydı” dedi.

Yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bu yıl kırtasiye malzemelerinin fiyatlarına kayda değer oranda bir zam yapılmadı. Birçok kitap ve kırtasiyeci geçen yılki fiyatlarla satış yapıyor. Fiyatların artmaması satışların canlanmasına neden oldu. Çanta ve önlük fiyatlarında da geçen yıla oranla biraz ucuzlama var”

ÖNLÜK FİYATLARI UCUZLADI
Okul önlüklerinde fiyatların ucuzladığını belirten Yılmaz, piyasadaki durgunluğun hareketlenmesi için çok sayıda tekstil firmasının okul önlüğü fiyatlarını geçen yıla oranla yüzde 5 ile 10 oranında indirim yaptığını ifade ederek “biz de bunun sonucunda kırtasiyemizde önlükleri geçen yıla oranla % 20 indirimli satıyoruz” diye konuştu. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI 680 PERSONEL ALACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 680 sözleşmeli…

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri