İlimizde ilkbahar yapışlarıyla birlikte bereketli bir sezon yaşandı. Hububat, meyve ve sebzede bereketli bir yılı geride bırakan üreticiler, domates de aynı verimi alamadı.
Ağustos sıcakları ve hastalık nedeniyle verimi düşük olan domatesin kasası 5 TL´ye satılmaya başlandı. Her yıl domates yetiştiriciliği yaptığını, bu yıl verimin çok düşük olduğunu belirten üreticilerden Maşallah Yıldırım, domatesin kasasını daha önce 10 liraya satarken şimdilerde fiyatın 5 liraya kadar düştüğünü belirtti. Yıldırım konuşmasında: Bu yıl domates de diğer ürünlerde olduğu gibi yüksek verim bekliyorduk. İlimizde ilkbahar yağışları baya bol yaşandı. O nedenle sebze ve meyvede bereketli bir yıl geçirdik. Ancak domates için aynısını söyleyemiyoruz.
Her yıl domates yetiştiririm ancak bu yıl verim gerçekten çok düştü. Ağustos ayındaki aşırı sıcaklar ve hastalık nedeniyle domateste büyük kayıp yaşadık. Daha önce kasasını 10 TL´den sattığım domatesi şimdi 5 liraya ancak verebiliyorum. Bu yıl 8 dönümde domates ekimi yaptık. Ürünü topladık ancak pazarlamada ciddi sıkıntı yaşıyoruz.
Emeğimizin karşılığını maalesef alamıyoruz. Ancak maliyeti karşılıyoruz ifadelerini kullandı. İlimizde bu yıl domates üretiminin çok olduğunu belirten diğer üreticiler ise hastalık ve sıcak hava nedeniyle üründe bozulma olması dolayısıyla çevre illere satış yapamadıklarını ifade ettiler.
Muş Ovası Gazetesi


