Skip to main content

İşçilerin kadro umudu

Muş Haber Fotoğrafı

Şeker İş Sendikası Muş Şube Başkanı Fikret Sancar, geçici ve taşeron işçilerle ilgili olarak yazılı basın açıklaması yaptı. İşçilerin kadro umudu içerisinde olduğunu kaydeden Sancar, seçimden seçime gündeme gelen kadro söylemlerinin işçiler içerisinde huzursuzluğa neden olduğunu söyledi.

Sancar, Seçim öncesi verilen beyanlar ile taşeron çalışanları umutlanmıştı. Ancak bir gelişme yaşanmadı ara ara , Düşünüyoruz, bakıyoruz gündeme alıyoruz gibi sözlerle geçiştiriliyor. Hali ile bir daha ki seçime kadar rafa mı kaldırıldı diye huzursuzluk meydana gelmektedir.

Geçmiş dönemlerde yapılan sözleşmelere de değinen Sancar, Geçici işçiler kadro beklentileri devam ederken Türk-İş konfederasyonu ile Hükümet arasında tutulan protokol gereği 5620 sayılı yasa ile 6 ay çalışma sınırı kaldırılacak iş olması halinde geçici işçiler 12 aya kadar çalışma imkanı sağlanacaktı. Bir sonraki sözleşme müzakereleri yaklaştığı halde atılan imzalar gereği yapılmadı Konu bir türlü meclise sevk edilmedi. Bu durumda hem sendikalar zor durumda kaldı, Hem de iş imkanı olduğu halde yasa engeli sebebi ile geçici işçiler çalıştırılmamakta, Mağdur edilmektedir diye konuştu.

Şeker İş Sendikası Muş Şube Başkanı Fikret Sancar açıklamasında daha sonra şu ifadelere yer verdi: Ülke gündemi yoğun, İhanet girişimleri yaşandı. Ülke olarak uçurumun kenarından döndük. Ülkede gözyaşı dinmiyor, Ülkenin daha önemli gündemleri oluştu Başkanlık sistemi tartışmaları yeni Anayasa konusunda beklenti ve çalışmalar gibi önemli konular var. Ancak emek sınıfının da kendine göre sorunları mevcut. Verilen sözler yerine gelmedi mi güven zedelemesi olacaktır.

Kurumlarda taşeron sisteminin verimli olmadığı bu sistem ile kalifiye eleman yetişmediği tecrübeler ile sabittir. Kamunun ihtiyacı asıl işlerde eleman tamamlanması daha sağlıklı olacaktır. İş kazaları riski azalacak verim artacaktır. Günde ortalama iş kazalarında 5 işçiyi kaybettiğimiz bir ülkede çalışanların haklarını vermek alın terine saygılı olmak yöneticilerin siyasilerimizin bir ödevidir. Bu vesile ile Siirt Şirvanda heyelan sonucu toprak altında hayatlarını kaybeden kardeşlerimize rahmet, Ailelerine sabrı cemil diliyoruz.

Bir an önce Geçicilerin kadro beklentileri bunun yanında hükümetin verdiği sözler gereği Taşeron elemanlarının pozisyonlarının belirlenmesi (ki; en uygun sistem sendikalı olarak işçi pozisyonunda) geleceğe güvenle bakmaları ve iş verimi, Çalışma barışı adına önemlidir. Ülkemizin birlik beraberliğine huzuruna katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Karşılığında da her kesin ülkesine bağlı ülkenin bekasına sahip çıkma daha fazla kaliteli üretim yapma görevi vardır. Ülkenin düşmanlarının artığı bir dönemde birbirimize kenetlenerek mutlu ve refah toplumu olmak yolunda iç barışımızı sağlamak adına herkesin azmetmesi, Bu düşünce ile çalışması vatandaşlık görevidir.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri