Skip to main content

İşçiler kadro bekliyor

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Şeker İş Sendikası Başkanı Fikret Sancarı ve sendika üyelerini ziyaret eden Belediye Başkanı Feyat Asya ve AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün, işçilerin sorunlarını dinledi.

Şeker Fabrikasının genel durumu ile ilgili olarak Asya ve Ergüne bilgiler aktaran, Sancar, geçici işçiler başta olmak üzere sendika üyelerinin bir takım sorunlarını da dile getirerek çözümlenmesini istedi.

Muş Şeker Fabrikasında kaliteli üretimin yapıldığını ve bunda işçilerin çok büyük bir emeğinin olduğunu ifade eden Şeker İş Sendikası Muş Şube Başkanı Fikret Sancar, geçici işçilerin kadro bekleyişi içerisinde olduklarını, sendika ile hükümet arasında sözleşme olduğunu ve bunun kısa sürede hayata geçirilmesini beklediklerini ifade etti.

Kısa bir süre önce Muş Şeker Fabrikasına doğalgaz dönüşümü için 13 milyon 500 bin TL ödenek geldiğini anlatan Sancar, Belediye Başkanı Asya ile İl Başkanı Ergüne bu yatırım hakkında detaylı bilgiler verdi. Fabrikanın doğalgaza geçmesinin önemli bir hizmet olduğunu sözlerine ekleyen Sancar, Muşun en büyük sanayi kuruluşu olan Şeker Fabrikasının doğalgaza dönüşümünün yılda en az 6-7 milyonluk bir tasarruf sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Feyat Asya ile AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergünün ziyaretleri ile ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Şeker İş Sendikası Muş Şube Başkanı Fikret Sancar şunları söyledi; Muş Şeker Fabrikasında özellikle kampanyanın olduğu dönemlerde çok yoğun bir çalışma yapılıyor. İşçi kardeşlerimiz gece, gündüz demeden vardiyalı bir şekilde fabrikamız için var güçleri ile çalışmalarını sürdürüyorlar. Bugün de Belediye Başkanımız Sayın Feyat Asya ile AK Parti Muş İl Başkanı Sayın Namık Ergün sendikamızı ve işçi arkadaşlarımızı ziyaret ettiler. Geçici işçilerimizin kadro bekleyişi içerisinde olduğunu aktardık. Daha önce sendikamız ile hükümet arasında imzalanan bir sözleşmemiz var, bunu hatırlatma fırsatı bulduk. Fabrikada daha önce kadrolu olarak çalışan, ancak emekli olan işçilerin yerine geçici işçilerin kadroya alınmasını istiyoruz. Bunun yanın da işçilerimizin, sendikamızın ve fabrikamızın genel durumu ile ilgili sıkıntılarımızı aktarma fırsatı bulduk. Nezaket ziyaretinin faydalı geçtiğini ifade edebiliriz.

Muş şeker Fabrikasındaki işçilerinin ve sendika başkanının fedakarlıkla çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Belediye Başkanı Feyat Asya, Muşun en önemli sanayi kuruluşu olan Şeker Fabrikasının Muş ekonomisine önemli katkılar sağladığını biliyoruz. Fabrikada görev alan tüm işçi kardeşlerimiz bizim için çok önemlidir. Aynı şekilde Muşun ve fabrikanın menfaatleri doğrultusunda hareket eden Şeker İş Sendikası Başkanı Sayın Fikret Sancarı ve sendika üyelerini ziyaret etmek için geldik. Bundan sonraki süreçte de başarılı çalışmalar hayata geçirmelerini diliyorum dedi.

AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün yaptığı açıklamada, Muş Şeker İş Sendikasının ve Şeker Fabrikasının çalışmalarını takip ettiklerini ve bugün de sendika başkanının aktardığı çeşitli sorunları dinledik. Notlarımız aldık, genel merkezimizde ilgili makamlara bu sıkıntıları aktaracağız dedi.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri