İş Kur Muş İl Müdürlüğü tarafından Kariyer Günü etkinliği düzenledi.
Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Vali Vedat Büyükersoy, MŞÜ Rektör Yardımcısı Bayram Coşkun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kurum amirleri, girişimciler ve yatırımcılar katıldı.
İş Kur İl Müdürlüğünün çalışmalarının anlatıldığı slayt gösterisi ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, Bilindiği gibi kariyer, sonu olmayan bir gelişme yoludur. Kariyer yaptığı işe insanın kendisini sürekli geliştirebileceğini düşündüğü alanları tespit edip, yaşam boyu bu alanda yoğunlaşarak kendini mesleki, ekonomik, sosyal, fikirsel ve duygusal açıdan tatmin edebilmesidir dedi.
Kariyer günleri sayesinde iş hayatına atılmaya hazırlanan girişimci adayları ile yeni mezun öğrencilerin iş dünyasını tanımalarını sağlamasına yardımcı olduğunu belirterek, İlimizdeki işgücünü arz edenler ile işgücünü talep edenleri, kamu kurumlarını, yerel yönetimleri, üniversiteleri, sanayici ve işletmecileri işbirliği içinde buluşturmayı amaçlıyoruz. Bu yılki kariyer günü etkinliğimiz ile işsizlerimiz ile iş bulma ve iş arama becerilerine katkı sağlamak istiyoruz. Bunu yaparken hem girişimci adaylarımızı hem de yeni mezun öğrencilerimize iş dünyasını tanımasını sağlıyoruz. Onları işgücü piyasası ile ilgili bilgileri aktarmak suretiyle çalışma hayatına hazırlıyor ve çalışabilecekleri işlerle ilgili rehberlik ediyoruz. Ayrıca kariyer günleri ile genç istihdamı desteklemeyi, işsizlik oranını düşürmeyi ve istihdamda tutmayı hedefliyoruz dedi
Taylan, son yıllarda dünyayı etkisi altına alan küresel ekonomik krizin Türkiye ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek için büyük çaplı kaynak aktarımıyla nitelik olarak geliştirilen mesleki eğitim kurslarının yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İş Kur Genel Müdürlüğü talimatlarıyla yeniden yapılandırılarak kapsamı genişletilen iş başı eğitim programları sayesinde işsizlik sorununun temelini teşkil eden mesleksizlik sorunuyla mücadele ettiklerini söyledi.
Taylan konuşmasını şöyle sürdürdü; Meslek edinmek, değiştirmek ya da mesleğini geliştirmek isteyenlere yönelik mesleki eğitim kursları geçici iş imkânı sağlamanın ötesinde işsizlerin iş gücü piyasasından uzak kalmamasını sağlamaktadır. Son dönemde bakanlığımız tarafından hayata geçirilen Toplum Yararına Programları (TYP) ile iş bulamamış, uzun süre işsiz kalmış, çalışma alışkanlığını kaybetmiş vatandaşlarımızın çalışma hayatına kazandırılması ve belli bir gelir düzeyine sahip olmaları işsiz insanlarımızı toplumla barışık birer vatandaş haline gelmesini sağlamıştır. Muş Çalışma ve İş Kurumu olarak ilimizdeki iş gücünün istihdama dönüşmesi için mevcut bir ekip ruhu içerisinde özveriyle çalışmaktayız. Düzenlemiş olduğumuz ikinci kariyer günü etkinliğimizin başarılı ve faydalı olmasını diliyorum.
Düzenlenen etkinlik İşsizlik Sigortası Servis Sorumlusu Mehmet Çetin, Çalışma Servisi Sorumlusu Alkan Diksin ile Danışmanlık ve İşe Yerleşme Servisi Meslek Danışması Orhan Er tarafından slayt eşliğinde yapılan bilgilendirme ile sona erdi.
Muş Manşet Gazetesi


