Skip to main content

Gençlere iş kapısı oldu

Muş Haber Fotoğrafı

  Tarlalardan toplanan taze mısırlar, şehrin birçok noktasında tezgah açan ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu mısır satıcılarınca suda kaynatılmış, közlenmiş ve bardakta haşlanmış olarak vatandaşlara satılıyor. Küçük bir sermaye gerektiren bu iş, özellikle yaz aylarında birçok insana geçim kaynağı sağlıyor.

Özellikle akşam saatlerinde parkların önüne ve yaya trafiğinin yoğun olduğu noktalara tezgahlarını kuran mısır satıcıları, havaların sıcak gittiği ve mısırın sezonunun devam ettiği sürece bu işle meşgul oluyorlar. Genellikle Adana ve Mersin tarafından getirilen mısırları farklı türlerde satışa sunan seyyar esnaf, ilimizde mısır hasadına başlanmasıyla yerli ürünü kullanmaya başladı. Genç nüfusun çok olduğu ilimizde ne yazık ki işsizliğin fazla olması, mısırın bu şekilde gelir kaynağına dönüştürülmesini sağlıyor. Genellikle İstasyon Caddesi üzerine kurulan tezgahlarda satılan mısırlar ortalama 2 liradan satışa sunuluyor.

Bir mısır satıcısının günlük satış rakamı ise 100´ü buluyor. Akşam mesai çıkışıyla artan satışlar gece geç saatlere kadar devam ediyor. Artık Kendi İlimizin Ürününü Satıyoruz İstasyon Caddesi üzerinde mısır satışı yapan Ahmet Kaçan, günde ortalama 100 adet mısır sattığını belirtti.

Tanesini 2 liradan satışa sunduğunu ifade eden Kaçan: Biz bu mısırı daha önce Adana, Mersin gibi illerden getiriyorduk ama artık Muş´un kendi mısırı yetişti ve biz artık kendi ilimizin ürününü satıyoruz ve bizim kendi tarlalarımızdan kendi ovamızda yetişen mısırlar daha lezzetli, daha iyi. Biz bunun için yerli Muş´un mısırını tercih ediyoruz. Tarlalarımızdan mısırımızı yaklaşık tane olarak 70 kuruşa alıyoruz. Evde anne ve kardeşlerimin yardımı ile köz ateşinde haşlıyoruz. Daha sonra bu mısırları kent merkezin de satıyorum. Haşlanmış mısırları tanesini 2 TL´den satıyorum pişmemişlerin tanesini 1,50 kuruşa satıyorum. Ben burada günde ortalama 100 tane mısır satıyorum diye konuştu. Allah Bu Zalimlere Fırsat Vermesin 15 Temmuz darbe girişimini de kınadığını ifade eden Kaçan: Son olarak şunu da söylemek istiyorum. Biliyorsunuz darbe girişimi oldu. Allah bu zalimlere fırsat vermesin. Ülkemiz, halkımız sayesinde çok büyük bir tehlikeyi, bir işgali atlatmış oldu ifadelerini kullandı.

Darbeyi Kınıyorum, Lanetliyorum 15 Temmuz sonrası işlerin düştüğünü söyleyen Mehmet Kaçan adlı satıcı ise şunları söyledi: 7 yıldır bu işi yapıyorum. Bizim memlekette iş imkanları kısıtlı, ondan dolayı bizde bu işi yapıyoruz. Mısırı tarladan tane olarak 70-80 kuruşa alıyoruz. Milli irade nöbetleri işimizi olumsuz etkiledi. Genelde insanlar mitingde olduğu için biz satış yapamıyoruz. Buradan da sizin aracılığınızla darbeyi kınıyorum, lanetliyorum. Vatandaşlar Fiyat ve Lezzetinden Memnun Mısırın çok sağlıklı bir ürün olduğunu ve her gün iş çıkışında mısır aldığını ifade eden Ali Akçan, fiyatı uygun olan mısırların çok lezzetli olduğunu dile getirdi. Güney bölgelerden gelen mısırın yanı sıra yerli mısırın da oldukça lezzetli olduğunu ifade eden Akçan, bu tadı herkese tavsiye ettiğini belirtti. 

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri