Skip to main content

Genç çiftçi projesi yüzlerini güldürdü

Muş Haber Fotoğrafı

Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü genç çiftçi projesi uygulamasına aralıksız devam ediyor. Proje kapsamında hibe edilen büyükbaş hayvanlar çiftçilerin yüzünü güldürüyor.

Bakanlık tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi hakkında tebliğ ile Varto, Hasköy, Korkut, Bulanık ve Malazgirt İlçelerinde 81 çiftçiye yurt dışından getirilen 30 bin TL değerinde 6’şar baş olmak üzere toplam 486 adet angus ve heraford cinsi büyükbaş hayvan hibe edildi.

Muş Belediyesi Canlı Hayvan pazarında gerçekleşen dağıtım törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ferit Yıldız, Hayvan sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdür Vekili Mehmet Cemil Karagüzel, Kırsal Kalkınma ve Örgütleme Şube Müdür Vekili Ali Tanrıverdi, Korkut İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Alparslan Kenger, Korkut Ziraat Odası Başkanı Mahsup Uslu ile İl ve İlçe Teknik ve Sağlık personellerin yanı sıra çiftçiler katıldı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan İl Müdür Yardımcısı Ferit Yıldız; Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında uygulanan Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı çerçevesinde hibe desteği almaya hak kazanan 81 Genç Çiftçilerimize 486 büyükbaş hayvanımızı bugün teslim ediyoruz. Bu proje 3 yıl devam edecek, 3 yıl boyunca da çiftçilerimiz hayvanlarını ellerinden çıkarmayacak ve sürekli bizim kontrolümüzde olacaktır. Bu proje ile hayvan sahibi olan çiftçilerimizin üretimlerinin her aşaması kontrol altında olacaktır dedi.

Genç çiftçilere hibe destekli, canlı hayvanların dağıtım işlemlerine devam edeceklerini ve yakın zamanda 18 çiftçiye 720 adet İvesi ve Merinos ırkı koyun teslimatını yapacaklarını belirten Yıldız; Bugüne kadar 120 yetiştiricimize toplam 720 büyükbaş hayvan ile 47 yetiştiricimize ise 40’ar adet olmak üzere toplam 1880 küçükbaş hayvan dağıtımı gerçekleştirdik. Bunların yansıra 48 arıcılık, 5 bağcılık ve üzümsü bitkiler, 3 kapama meyve bahçesi ve 2 kanatlı projesi olmak üzere ilimizde 243 proje ile toplamda 7.290.000 TL’lik proje bütçesini çiftçilerimize kullandırmış olacağız diye konuştu.

Müdür Yardımcısı Yıldız daha sonra şunları söyledi: Genç Çiftçi Projesi 2018 yılına kadar devam edecek, kırsalda hayatına devam eden ve üretime katılarak milli ekonomiye katkıda bulunmak isteyen gençleri destekleyeceğiz, ‘Genç Çiftçi Projesi’ ile gençlerin uğraşlarını teşvik edecek ve kırsal alandaki istihdamı artırarak Muş’ta üretimi daha da geliştireceğiz. Bu projenin Ülkemiz ve İlimiz hayvancılığına hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor projenin genç çiftçilerimize hayırlı olmasını, ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olmasını diliyorum.

Daha sonra Korkut, Hasköy ve Varto İlçelerinin kuraları çekilerek hak sahiplerine hayvanları tutanakla teslim edildi. Bulanık ve Malazgirt ilçelerinin hayvanları ise kendi ilçelerinde hak sahiplerine teslim edilmişti.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri