Skip to main content
  • Ana Sayfa
  • Ekonomi
  • Coşkun, cazibe merkezleri bilgilendirme toplantısına katıldı

Coşkun, cazibe merkezleri bilgilendirme toplantısına katıldı

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Öğretmen Evinde gerçekleştirilen programa Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, TÜMSİAD, MÜSİAD, iş adamları ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Cazibe merkezleri tanıtım toplantıları kapsamında Muş’u ziyaret eden Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, toplantıya katılanlara cazibe merkezleri hakkında bilgi verdi.

Programda ilk olarak kısa bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, Saygıdeğer katılımcılar, öncelikle gerçekleştirilen Cazibe Merkezleri Bilgilendirme Toplantısına hoş geldiniz diyorum. Ayrıca ilimizi ziyaret eden Sayın Bakanımıza da şükranlarımı sunuyorum. Hükümetimiz özellikle bölgemizde bulunan illerin kalkınması için çok büyük bir çaba ve destek içerisindedir. Tabi bunu iş adamlarımızla gerçekleştirip hayata geçirmeyi hedefliyoruz dedi.

Vali Seddar Yavuz’dan sonra söz alan Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Cazibe Merkezleri Programı hakkında bilgi verdi. Bu program başlamadan önce Ankara’da ayrıntılı çalışmalar yaptıklarını dile getiren Coşkun, Cazibe merkezlerinin tanıtımıyla ilgili olarak buradayız. Tabi cazibe merkezleri hepinizin bildiği üzere 4 Eylülde sayın başbakanımızın Diyarbakırda açıklamış olduğu bir programdı. Bu aşamaya gelinceye kadar çok değişik aşamalardan geçti. Cazibe merkezleri programı hükümetimizce diğer illerimize oranla daha az gelişmiş 23 ilimizi kapsayan bir çalışma. Bu çalışma daha çok bu illerimizdeki yatırım seferberliğini öngören bir çalışma ama bu çalışma yapılırken bu güne kadar kadarki yatırım ve teşvik paketlerini bilenler var tüm onlardan sonra, 30-35 yıllık süreçte aksaklıklarını gördüğümüz bu sebeple bir türlü yakalayamadığımız sonuçları yakalayabilmek için yapılan bir çalışmadır. Bu çalışmalar yapılırken Ankarada çalışmalar yapıldı, bütün ilim adamlarından, odalar borsalar birliğinden, iş adamlarından çeşitli istişareler yapılmak suretiyle en son hazırlanan ve kalkınma bakanlığımızın uzmanlarının uzun emek sarf ederek oluşturduğu bir çalışma. Bu çalışma en kapsamlı, en iyi konuları kapsayan bir çalışma. Bununla yapmak istediğimiz yakalanan bu huzur ortamıyla Muşu gelişmiş çevre illerle hatta yurt dışından illerle rekabet edecek düzeye getirmek. Muşta sanayi alanında istihdamı artırmak ve böylece Muştaki genç nüfusu burada tutarak onların farklı yollara kanalize olmasını engellemek için hazırlanan bir pakettir diye konuştu.

Bu hazırladığımız paket iş adamlarımızın istifade ettiği 6. Bölge teşvik paketlerinden öte bir paket diyen Coşkun, konuşmasının devamında, Bu paket insanların uzun zamandır istediği, devletin de tek başına yapabileceği bir şeydi ama zaten bütün yatırımların çoğu Türkiyede kamu tarafından, devlet tarafından yapılan yatırımlar ama biz bu bölgede özellikle devlet vatandaş işbirliğiyle yeni bir ivme kazandırmak istiyoruz. Muşta yeni bir şahlanma yaramak istiyoruz. Buradaki iş adamalarımızı ya da batıdaki iş adamlarımızı buraya davet ederek onlara bir takım imkânlar sunmak suretiyle hakikatten Muşu iyi bir yere taşımak. Bu hazırladığımız paket iş adamlarımızın istifade ettiği 6. Bölge teşvik paketlerinden öte bir paket. Temel hedef burada imalathaneler de üretimi arttırmak istihdamı çoğaltmak ve Muşun rekabet gücünü arttırmak bunun içinde ne yapacağız girişimcilerimizi destekleyeceğiz. İş adamlarımızın yakaladıkları bu fırsatı iyi değerlendirmesi lazım çünkü sürekli devam edecek bir program değildir bu. Bu belli bir döneme yöneliktir sürekli olamayacaktır ve beklide bu bölge için bir daha böyle bir paket olmayacaktır. Şu anda Ankarada Kalkınma Bankasının önünde bu paket için sıralar oluyor çünkü çok ses getiren ve herkesi heyecanlandıran bir paket bu. Biz bir ön talep yaptık Aralık-Ocakta, Türkiye geneli bin 200 başvuru geldi bunun içerisinde tabi ki Muş içinde büyük başvurular oldu. Biz Muşun altyapısının bu tarz yatırımların hepsine de çok elverişli olduğunu düşünüyoruz. Bu paketin hayata geçirilmesinde istediğimiz hedefe ulaşabilmemiz bölgedeki iş adamlarına bağlı. Elimizden geleni yapacağız ve bu bölgeye elimizden gelen yatırımları getireceğiz makûs tarihimizi değiştireceğiz gençlerimiz burada kalacak burada çalışacak. Hükümetimiz bu paketi çok önemsiyor. Muşa pozitif ayrımcılık yapacağız. İfadelerini kullandı.

Bu açıklamalarından sonra Muşlu bir iş adamını yanına çağıran Coşkun, İş adamının hazırladığı bir proje üzerinden Cazibe Merkezleri programını anlattı. Yatırımların kalıcı olmasının en büyük şartları olduklarını dile getiren Coşkun, Yatırım yapacak bu kardeşimiz katılım bankasının sitesine girip orada ki başvuru formunu doldurması yeterli. Başvuru yaparken de sizden belge filan istemiyoruz. Biz diyoruz ki ayın 27sine kadar başvurun internet üzerinden ondan sonra biz Muş için bir masa oluşturacağız. Bu aşamadan sonrasına bakan arkadaşlarımız gelip sizinle iletişime geçiyorlar yani bunun için danışmanlık firmalarına filan gitmenize gerek yok. Bu konuyla ilgili girişimcimize lazım olan her ne ise örneğin, avukat, müşavir vs. her ne lazımsa hepsine biz bakacağız uzmanlarımız sizinle ilgilenecekler, gerekirse danışman tutacağız onun parasını bile biz vereceğiz sadece siz başvurunuzu yapacaksınız. Biz sizin için çevre illerdeki Pazar payını, ham madde ihtiyacının nasıl elde edeceğine kadar hepsini araştırıp size sunacağız. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra değerlendirme komisyonu inceleyecek. Biz bu aşamaya kadar olurda proje onaylanmazsa yatırımcımızın cebinden para gitmesin diye bütün çalışmaları biz karşılıyoruz. Eğer ki proje onaylanırsa, Projeden sonra ortak oluyoruz ve birlikte çalışıyoruz. Ondan sonra her şeyi de biz karşılıyoruz bu aşamadan sonra belli süre zarfında takip edilecek bu firma örneğin 15 yıl sonra bakacağız firma hala hizmet veriyor ve gençleri istihdam ediyor o zaman tapusunu vereceğiz ve ortaklıktan çıkıp iş yeriniz hayırlı olsun diyeceğiz. Bunun karşılığında istediğimiz tek şey bölgedeki yatırım kalıcı olsun ve bölgedeki gençler çalışsın. İki yıl sonra olmadı deyip iş yerini kapatıp batıya gitmesin yada parayı bulduktan sonra bırakıp gitmesin şeklinde konuştu.

Bilgilendirme toplantısı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri