Skip to main content

Çiftçilere destek ödemesi başladı

Muş Haber Fotoğrafı

Daha önce de çeşitli ödemelerle çiftçilere destek veren İl Tarım Müdürlüğü şimdi de yem bitkileri ile koyun keçi ödemesi kapsamında destek verecek. Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada 10 milyon 97 bin 401 TL destek verileceği bildirildi.

Çiftçilere verilecek olan destek ile ilgili olarak yazılı basın açıklaması yapan İl Tarım Müdürlüğü, 2008 yılı Tarımsal faaliyetler kapsamında 6.689.983 TL Kuraklık ödemesi ve 12.062.245 TL Mazot – Gübre Desteği ödemesinden sonra 3. olarak 10.097.401 TL Yem Bitkileri Desteği ile Koyun Keçi desteği ödemelerine başlandığı belirtildi.

2008 yılı üretim sezonunda sulu şartlarda Yem bitkilerinden Yonca, Korunga, Fiğ ve Slajlık Mısır eken Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan çiftçilerimize Yem Bitkileri Desteği ödemesi ve Koyun – Keçi sahiplerinden hayvanlarına küpe taktırıp kayıt altına alanlara Koyun – Keçi desteklemelerinin 13.03.2009 tarihinden itibaren hazırlanan takvim doğrultusunda ödenmeye başlanacağını, 2008 yılında başvurusu olan çiftçilerin T.C Ziraat Bankasına gitmesi gerektiği belirtildi.

İlimizde kaliteli kaba yem açığını kapatmak, hayvancılığın gelişmesine katkı sağlamak, ve çiftçilerin üretim sezonunda yaptıkları masraflara katkı sağlamak amacıyla Tarım Köyişleri Bakanlığınca 2008 yılında yem bitkileri eken çiftçilere Yem Bitkileri Desteği verilmektedir. Bu desteğin 2009 yılı üretim sezonu başında verilmesi, çiftçilerimizin topraklarını işlemesi, sürmesi, ekmesi, işçilik giderlerini karşılaması, tohum ve gübre temini ile akaryakıt ihtiyacını karşılayabilmesi nedeniyle zamanlama açısından da ayrı bir önem arz etmektedir.

Bu Kapsamda İlimiz genelinde toplam 3.319 çiftçi ailesine 7.504.807 TL Yem Bitkileri desteği ve 2001 çiftçi ailesine 2.592.594 TL Koyun – Keçi desteği olmak üzere toplam 10.097.401 TL destekleme ödemesi yapılacaktır.

Yapılan açıklamada İlçeler bazında yem bitkileri destekleme miktarları: Bulanık ilçesinde 892 çiftçi ailesine 2.602.913 TL, Hasköy ilçesine 248 çiftçi ailesine, 586.079,56 TL, Korkut ilçesinde 224 çiftçi ailesine 500.617 TL, Malazgirt ilçesinde 978 çiftçi ailesine 1.721.416 TL, Varto ilçesinde 226 çiftçi ailesine 567.513 TL ve Merkez ilçede ise 751 çiftçi ailesine 1.526.268 TL olmak üzere toplam 7.504.807 TL yem bitkileri destekleme ödemesi yapılacaktır.

Koyun ve Keçilere yapılan desteklemeler ise şöyle açıklandı: “Bulanık ilçesinde 662 çiftçi ailesine 571.887,00TL, Hasköy ilçesine 31 çiftçi ailesine, 79.002,00 TL, Korkut ilçesinde 97 çiftçi ailesine 101.041,00 TL, Malazgirt ilçesinde 367 çiftçi ailesine 427.158,00 TL, Varto ilçesinde 252 çiftçi ailesine 554.832,00TL ve Merkez ilçede ise 592 çiftçi ailesine 856.674,00 TL olmak üzere toplam 2.592.594 TL koyun keçi destekleme ödemesi yapılacağı belirtildi.

Ayrıca söz konusu 10.097.401 TL destekleme ödemelerinin ödenmesiyle zirai girdilerde olacak hareketlenme nedeniyle piyasayı rahatlatacağı, canlılık getireceği belirtildi.

Kuru şartlarda yem bitkileri eken çiftçilerimizin destekleme işlemleri ile diğer destekleme ödemelerine ait işlemler devam etmekte olup önümüzdeki günlerde bütçe imkanları doğrultusunda ödeme yapılacağı kaydedildi.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta toplu taşıma ücretlerine zam

Edinilen bilgilere göre, şehir içi dolmuş ve otobüslerde uygulanan yeni tarifeye göre tam…

Muş TSO’da mimarlar ve mühendisler ofisi açıldı

Muş Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MUŞ TSO) mimarlar ve mühendisler için tahsis edilen…

Baharla birlikte tohum satışları arttı

Bahar mevsiminin gelişiyle birlikte Muş’ta tarım ve bahçecilik faaliyetleri hız kazandı. Toprakla yeniden…

Eğitim Haberleri

Türkiye Finallerine Yükseldiler

Muş’u temsil eden Prof. Dr. Vahit Özmen Ortaokulu, Bingöl’de düzenlenen Küçükler Futbol Yarı…

15 bin öğretmen atamasında sözlü sınava geçenler açıklandı

15 bin sözleşmeli öğretmen atamasında sözlü sınava hak kazanan adaylar açıklandı. Kadrolara başvuran…

Güzel Sanatlar Lisesi’nden Anlamlı 23 Nisan Kutlaması

Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, 23 Nisan’da Cumhuriyet’in 100. yılına ithafen…

Kültür Sanat Haberleri

Muşlu Genç Piyanist Bager, Uluslararası Yarışmada Ulusal Aşamaya Yükseldi

Bilkent Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 2025 Uluslararası Piyano Yarışması’nın Türkiye kategorisinde, Muşlu hemşehrimiz…

Kırköy İmam Hatip Ortaokulu Öğrencilerinin Tiyatro Başarısı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Gençlik Merkezleri Arası Tiyatro Yarışması” kapsamında sahnelenen…

Karakalem Portrelerle Yüzler Güldü: 26 Ressamdan Köy Okulu Öğrencilerine Sürpriz

Türkiye’nin farklı şehirlerinden bir araya gelen 26 ressam, “Resimlerle Çocuklara Umut Ol” projesi…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri

 
Muş Haber Tanıtım