Skip to main content

Bu yılın son meclis toplantısı yapıldı

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Belediyesi 22nci meclis toplantısı Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında yapıldı. Saygı duruşunun ardından başlayan toplantının açılış konuşmasını Başkan Asya yaptı.

2015 yılının son meclis toplantısını yaptıklarını söyleyen Başkan Asya, 2015 yılının son meclis toplantısının hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Bir yıl geride kaldı. Kendi açımızda elhamdülillah hedeflediklerimizin ekseriyetini yapabildik. Ancak 2015 yılı malumunuz genel anlamada Türkiye için bir kayıp yılı oldu. İki tane seçimin yaşandığı siyasetin, bürokrasinin çokta ciddi bir şekilde sıkıntısını yaşadık. 1 Kasım sonrası hükümet güven oyunu alarak kuruldu. Yeni hükümetin hayırlara vesile olmasını diliyorum dedi.

2015 yılında hedeflenen çalışmaların birçoğunu yapmış olmanın sevincini yaşadıklarını kaydeden Başkan Asya, yapılan çalışmalar hakkında meclis üyelerine genel bir bilgi verdi.

Bir yıldır meclisin her iki grubundaki üyelerinin gayretli çalışmaları olduğunu kaydeden Başkan Asya, Herkesin kendince dert edindiği ulaşım sıkıntısını başarı ile sonuçlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ortak havuz ve kartlı sistem ile ulaşımda sorunsuz yeni bir döneme öncülük ettik. Geçtiğimiz Cumartesi günü açılışını yaptığımı uygulama, bu hafta başından itibaren başladı. İlk etapta bazı sıkıntılar olabilir. Allahın izniyle bunu da en kısa sürede atlatacağız. Bunun yanı sıra bu yıl hayvan pazarının açılışını yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın artık kendilerine yakışır bir şekilde kafeteryası, abdest, mescit ahırları ile yemlik yerleri ile modern bir hayvan pazarına kavuşturmuş olduk. Yine hayvan pazarımızın önündeki ana yolu iyi bir şekilde asfaltlamasını yapmış olmanın güzelliğini yaşadık dedi.

Yeni sebze halinin de tamamlandığını en kısa zamanda ihalesi yapılarak hizmet vermeye başlayacağını vurgulayan Asya, Yeni hastanenin ulaşım sorunu çok ciddi bir sorundu. Hastanemizin ve çevresinin içme suyu sıkıntısı, kanalizasyon, telekomünikasyon, tedaş hizmetleri ile birlikte giderildi. Üst yapı çalışmalarını da kar öncesi tamamlamak için müthiş bir çaba sarf ettik. Allaha şükür hastane bölgesindeki tüm eksiklikler giderildi. Bunun dışında Hayvan barınağı bitme aşamasına geldi. Bu hafta içerisinde teslimini alacağız. En kısa zamanda bu tesisimizle, sokak hayvanları sorununu ortadan kaldırmış olacağız. Park kurma çalışmaları kapsamında yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Geçen meclis toplantısında isimlerini verdiğimiz Müftü Mehmet Çağlayan ve Şeyh Şükrü Efendi parkları tamamlanma aşamasına geldi. Gelecek yıl ilkbahar sezonu ile bu parklarımızın eksiklerini gidererek halkımızın hizmetine sunacağız şeklinde konuştu.

İçme suyu ve kanalizasyon projelerinin bittiğini söyleyen Asya, İller Bankası tarafından projeleri teslim aldıktan sonra kış mevsiminde bu büyük projemizin ihalesini yapmayı düşünüyoruz. Allahın izniyle gelecek sezon bu projemizin startını vereceğiz. Bununla beraber Kentsel Dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Her ne kadar sıkıntılar yaşansa da çalışmalar programa uygun bir şekilde sürüyor. Doğalgaz çalışmaları kapsamında ciddi çalışmalar yapıldı. Söz verildiği gibi bu yıl belirlenen yerlere doğalgaz verilecek. Belediyemize tahsis edilen eski hükümet konağının restorasyonunu yaparak farklı programlar için kullanmayı düşünüyoruz. Bunun yanı sıra Muratpaşa ve Yeşilyurt Mahallesi gibi dezavantajlı mahallelerimiz için projelerimiz mevcuttur. Bu iki mahallemizde bilgi evleri kuracağız. Projelerimiz hazır, Allahın izniyle en kısa sürede hayata geçireceğiz dedi.

Karni Deresi sosyal ve kültürel rekreasyon alanı projesinin vizyonel bir proje oluğunu belirten Asya, Bu projemiz Muş Belediyesinin Cumhuriyet tarihindeki en büyük yatırımlarından biridir. Bununla ilgili gerekli çalışmaları yaptık. İhale sürecinde bazı aksaklıklar yaşandı. Ancak nihayetinde geçen hafta bu büyük projemizde ilk kazmayı vurduk. İnşallah önümüzdeki yıl halkımızın hizmetine sunacağız. Bununla beraber Çar çayı ıslah çalışmaları devam ediyor. İnşallah önümüzdeki süreçte burada da Karni Deresinde yaptığımız gibi bir proje yapacağız. Yerel hizmetlerimizi istişare yolu ile yapmaya devam edeceğiz. Bu yılın son meclisinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rabbim bu memlekete başarılı bir şekilde hizmetkârlık yapmayı nasip etsin ifadelerini kullandı.

Başkan Asyanın konuşmasının ardından, toplantıya katılan vatandaşların istek ve şikâyetleri dinlendi. Ardından meclise havale edilen evraklar görüşüldü.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri