Skip to main content

Bakandan SODES’e övgü

Muş Haber Fotoğrafı

Hafta içinde Muşta bir dizi ve incelemede bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, SODES projelerinin başarıyla yürütüldüğünü bir kez daha gördüklerini söyledi. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmazı karşılayan Vali Vedat Büyükersoy, makamda ilimizde yürütülen SODES projeleri hakkında bilgiler verdi.

Türkiyede SODES Projelerini en iyi yürüten ve takip eden ilin Muş olduğunu belirten Bakan Yılmaz, Herkesin bu çalışmaları örnek alması gerekir. Muşta bu projelerin başarıyla yürütülmesinde emeği geçen başta Valimizi ve SODES Proje Koordinatörü çalışanlarını tebrik eder, başarılarının devamını diliyorum dedi.

2010 yılında başlayan SODES Projeleri kapsamında ilimizde bugüne kadar yaklaşık 206 proje hayata geçirildiğini ve bu projelerin toplam değerinin 27 milyon TL olduğunu ifade eden Vali Vedat Büyükersoy; Pozitif bir ayrımcılık yapılarak öncelikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerimizde başlatılan projeler kapsamında ilimizde eğitim, kültür, sanat, spor, istihdam amaçlı bir çok proje yürütülmüş, yürütülmeye devam etmektedir.

Bu projelerin yürütülmesi ekonomik kaynaklar ile mümkün olmaktadır. Ülkemizde demokrasi geliştikçe, demokrasi ikliminde ekonomimiz de gelişmekte, ilimizde de bu gelişen ekonomiden değerli Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz Beyefendinin de katkıları ile pozitif ayrımcılık yapmak suretiyle payımızı almaktayız. Kendilerine çok teşekkür ediyor, katkılarının devamını diliyorum dedi.

Muş Valiliği 2012-2013 Yılı SODES Projelerini tanıtan SODES Kitabını da inceleyen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Muşta SODES sayesinde birçok hizmetin sunulduğunu görmenin büyük mutluluk olduğunu ifade etti.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Valilik ziyaretinin ardından, Kalkınma Bakanlığı bünyesinde, Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından desteklenen ve Muş Valiliği SODES Proje Koordinasyon Ofisi koordinesinde yürütülen Futbol da Oynuyorum Dersime de Çalışıyorum-2 Projesinin Muş Atatürk Spor Salonunda gerçekleşen kupa törenine katıldı.

Proje kapsamında eğitim alan ve altı yaş grubunda namağlup il şampiyonu olan Lider Muş Spor Kulübü Sporcularına şampiyonluk kupaları, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından verildi. Eğitimsiz Engelli Kalmasın Projesi kapsamında 27 engelliyi temsilen tekerlekli sandalye bağımlısı Pınar Güler, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaza ve Vali Büyükersoya teşekkürlerini sundular.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz; Muş Valiliği, SODES Projelerini en iyi uygulayan ve en iyi sonuçları alan illerimiz arasında yerini almıştır. Ben, Sayın Valimizi ve SODES Proje Koordinasyon Ofisimizi tebrik ediyorum. 27 Engelli vatandaşımızın SODESten aldığı eğitim ile istihdam edilmesi, tarifi mümkün olmayan bir mutluluktur. Bir kardeşimizin bile istihdam edilmesi, bu programın amacına ulaştığını göstermektedir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.

Muş Manşet Gazetesi

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri