Kışın iyice yaklaşmaya başlaması ile birlikte kışlık ayakkabıya ihtiyaç duyan ve alım gücü olmayan vatandaşlar eski ayakkabılarını yama yaparak kullanıyor.

Hayat pahalılığının artması sebebiyle alım gücü her geçen gün düşen vatandaşlar, yeni ayakkabı almak yerine eskilerini yama ettirip giyince, ayakkabı tamircilerinin işlerinde büyük artış meydana geldiği gözlendi.

Dar gelirli ve alım gücü olmayan vatandaşlar eski ayakkabılarını yama yaparak kullanıyor. İşsizlik ve fakirliğin had safhaya ulaştığı ilimizde vatandaşlar yeni ayakkabı yerine eskisini tamir ederek kullanıyor.

Alım gücü olmayan vatandaşların tamir ettirdiği ayakkabılar sayesinde ayakkabı sektöründe başlayan hareketlilik en çok tamircilerin işine geliyor. Vitrinlerini ayakkabılarla donatan ayakkabı dükkânlarından ziyade ayakkabı tamircilerinde daha çok yoğunluk yaşandığı gözleniyor.

Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte ayakkabı sektöründe de hareketlilik başladı. Vitrinlerini ayakkabılarla donatan ayakkabı dükkânlarının yanı sıra ayakkabı tamircilerinde de yoğunluk yaşanıyor. Kalitesine göre 40 YTL ile 150 YTL arasında değişen ayakkabı fiyatlarını pahalı bulan vatandaşlar yeni ayakkabı almak yerine eski ayakkabıları tamir ettirmeyi tercih ediyor.

Eski Hal civarında ayakkabı tamirciliği yapan Serkan Sezgin, “kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte yama mevsimine başladık ve İşlerimizde de bir artış devam ediyor. Vatandaş yeni ayakkabı almamak için saklamış olduğu eski ayakkabısını defalarca pençe ve onarım yaptırarak giyiyor” dedi.
Her türlü ayakkabı tamiratı yaptıklarını anlatan Serkan Sezgin, tamiratın ucuz ve daha hesaplı olduğunu kaydederek, “Vatandaş, ayakkabısını tamir ettirebildiği sürece giyiyor. Ayakkabıya pençe attırmak 5 YTL ve taban değiştirmek 8 ile 10 YTL arasında değişiyor. Küçük tamirat işlerinde 2 ile 3 YTL tutarında. Birçok vatandaş ayakkabı masrafından kaçabildiği kadar kaçıyor. Bu sebeple tamiratçıların işlerinde yoğunluk yaşanıyor” dedi.

 Muşun Sesi Gazetesi