Skip to main content

Alparslan II Barajı Muş’un olmazsa olmazıdır

Muş Haber Fotoğrafı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından düzenlenen temel atma ve açılış töreninde konuşma kürsüsüne davet edilen Vali Seddar Yavuz, katılımcıların yoğun sevgi gösterisi ile karşılaştı. Vatandaşların tezahüratlarla ilgi gösterdiği Vali Yavuz, sloganlardan dolayı bir süre konuşmasına başlayamadı.

Alkış, tezahürat ve sloganlarla destek veren vatandaşlara teşekkür ettikten sonra konuşmasına başlayan Vali Seddar Yavuz, göklerinde merhum Sultan Alparslanın ve kutlu askerlerinin ruhaniyetinin dolaştığı kadim şehre hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bu şehir ki Anadoluyu İslamla buluşturdu ve bu şehir ki, koca bir imparatorluk meydana getirdi, dünyaya hakkı ve hukuku haykırdı. Sadece inananlar için değil, sadece Müslümanlar için değil, herkes için hakkı ve hukuku haykırmaya devam etti dedi.

Vali Yavuz, Türkiye Cumhuriyeti Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük ve sessiz bir devrim gerçekleştirdi. Bu devrim öylesine büyük bir devrim ki, Malazgirt ruhuna ve Sultan Alparslanın ruhuna uyarcasına bütün bir memleketi kuşattı. Balkanlardan, Kafkaslara, Ortadoğuya ve 79 milyonu nihayetinde kucakladı diye konuştu.

HERKESE EŞİT HİZMET

Bu ülkede herkes bir ve beraber olmaya, hizmet ve yatırımlardan eşit bir şekilde faydalanmaya başladığını ifade eden Vali Yavuz, Artık suyun, yolun, siyaseti yapılmaz oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız iktidara geldiğinde KÖY-DES ve BEL-DES çalışmaları ile herkesin bu imkanlardan eşit şekilde faydalanması konusunda talimatlar verdiler. Nihayet biz de bu meslekte bunları icra ettik. Sayın Bakanımız ile Uşak Valiliği görevimde birlikte çalışma fırsatı buldum. İstanbuldaki çalışmalarını biraz önce Sayın Milletvekilimiz ve Sayın Belediye Başkanımız ifade etti. Gerçek bir Anadolu efendisi ve Anadolunun bütün değerlerini taşıyan bir o kadar da memleket sevdalısı Sayın Bakanımızı Muşta ağırlamaktan ayrı bir onur ve gurur duyuyorum. Sayın Bakanımıza arz ettik şeklinde konuştu.

BU ŞEHİR HERŞEYİ HAK EDİYOR

Alparslan II Barajını da gündemine alan Vali Yavuz konuşmasında daha sonra şunları söyledi: Alparslan II Barajı bizim için olmazsa olmaz bir projedir. Çünkü 247milyon değerindedir. Alparslan II Barajını bitirdiğimizde yaklaşık 247 milyon TL bu şehrin ekonomisine katkı sağlayacaktır. Dolayısıyla Muşun kaderi değişecek ve biz göç vermekten kurtulacağız. O yüzden Sayın Bakanımız bu konuda gereken her türlü desteği vermeye devam edecektir. Yine içme suyu konularında yaşananları Sayın Bakanımıza arz ettik. Son olarak şunu ifade etmek istiyorum. Sayın Bakanım bu şehir her türlü hizmeti hak ediyor. Gerçekten vatanını milletiniz seven, ülke sevdalısı bir millettir. 15 Temmuz gecesinden sonra yaklaşık bir ay meydanları doldurdular. Allah-u ekber nidaları ile devletine ve bayrağına sahip çıktılar. O yüzden bu şehrin daha fazla ilgiye ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Açılışını yapacağımız ve temelini atacağımız hizmetlerin başta şehrimize ve genelde de ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Bakanlar kurulumuza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri