Skip to main content

72 milyon TL’lik yatırım yapılacak

Muş Haber Fotoğrafı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ilimiz ziyareti kapsamında Muş Öğretmenevinde düzenlenen temel atma, toplu açılış ve orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtım törenine katıldı.

Törene ayrıca; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Vali Seddar Yavuz,  Belediye Başkanı Feyat Asya,  Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün ve resmi kurum temsilcileri katıldı. Törende konuşan Bakan Eroğlu, Muş´a 8 yeni tesis kazandıracaklarını ve bu yatırımın değerinin 72 milyon lira olduğunu belirtti. Konuşmasında Muş halkına 15 Temmuz´da ülkemize darbe girişiminde bulunan FETÖ terör örgütüne karşı gösterdiği tepki dolayısıyla teşekkür eden Bakan Eroğlu: Evvela buraya sizlere teşekkür etmek için geldim.

15 Temmuz tarihimizin en hain en alçak en kanlı, 241 şehidimiz var. Darbe teşebbüsü daha doğrusu darbe girişimi denen en alçak FETÖ darbe girişimine karşı sizler kahramanca direndiniz. Baktığım zaman Muş´a gerçekten demokrasi nöbetlerini gerçekten müstesna bir şekilde tutunuz. O bakımdan ben buraya sizlere gönülden teşekkür etmeye geldim. Eğer bu darbe teşebbüsü, vatanı işgal teşebbüsü gerçekleşse maazallah Suriye´den çok daha kötü durumda olacaktık. Suriye´den gelenlerin Irak´tan gelenlerin gideceği bir yeri var, Anadolu. Ama bizim gidecek yerimiz yok.

Dolayısıyla Allah sizlerden razı olsun. Milletimizin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın dirayeti, cesareti ve bütün herkesin Bakanlar Kurulu, bütün siyasi partilerin kararlığı neticesinde bu hain, alçak darbe girişimi püskürtüldü.Allah´a şükürler olsun. Zaten bundan sonra kimse böyle bir darbe girişimini rüyasında bile göremeyecektir.

Çünkü millet hazır, millet var. Millet diyor ki milli irade benim, karar milletindir. Kararda her şeyde milletindir, her şey millet için dolayısıyla sizlere teşekkür ediyoruz. Gelişimin birinci sebebi budur ifadelerini kullandı. Yine Heybemiz Dolu Geldik Muş´ta çok güzel hizmetler yapacaklarını ifade ederek konuşmasını sürdüren Bakan Eroğlu,Sultan Alparslan barajını yapmak için karar aldıklarını ifade etti. 8 tesis yatırımının yanı sıra Muş´a 11 müjdeyle geldiklerini ifade eden Bakan Eroğlu: Alparslan-1 Barajı´nı bitirdik. Şimdi Muş Ovası´nı sulamak için büyük bir seferberlik başlattık. Size hizmet etmek boynumun borcudur. Allah nasip ederse Muş´a güzel hizmetler yapacağız.

Muş´u bulanıktan Malazgirt´e kadar çiçek gibi yapağız. Sultan Alparslan barajını yapmak için karar aldık. Gerçekten önemli bir barajdır. Burada bütün dereleri ıslah edeceğiz, gereğini yapacağız. Biz buraya size teşekkür için geldik. İkinci sebep ise bu tesislerin temelini atmaktır. Yetmiş iki milyon TL değerinde sekiz tane tesisin temeli atılacak, açılışı yapılacaktır.

Özellikle söz verdiğimiz gibi kara suyun son aşaması, üçüncü aşamasının temelini atacağız ve en kısa zamanda bitireceğiz. Ayrıca merkez Çarçayı ıslahı ve korkut merkezdeki üç tane dereyi ıslah edeceğiz. Bu projelerin başta Muş´un yiğit insanlarına ve ülkemize hayırlı olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. Buraya gelirken her seferinde müjde veriyoruz. Yine heybemiz dolu geldik. On bir müjdeyle geldik. Daha önce yüz elli bir milyonluk on iki müjde getirmiştik. Toplam yüz yetmiş dört milyonluk yirmi üç müjde vermiş olduk.

Zaten vermiş olduğumuz müjdelerden çoğu yapıldı. Daha önce verdiğimiz müjdelerin çoğunu yaptık. Alparslan-1 Barajı´nı yaptık her sene oraya fidanlar dikiyoruz. Getirdiğim müjdelerden dört tane DSİ müjdesi var altı tane Orman Genel Müdürlüğünün bir tane de meteorolojinin müjdesi var. Bunlardan sulama sistemleri var dört tane dere ıslahı ayrıca Orman Genel Müdürlüğünün müjdeleri var. Artık ormanları milletin hizmetine sunuyoruz. Biz vatandaşlara masrafları üç yıl bize ait olmak üzere kırk dokuz yıllığına arazisiyle beraber vatandaşımıza fideler vereceğiz.

Geliriyle beraber onların olacak. Kırk dokuz yılı az bulursanız beninden sonraki bakana mektup yazar bu süre azdır deyip süreyi uzatırsınız. Muş´u dünya turizmine kazandırmak için tabiat turizmi mastır planı hazırlayacağız diye konuştu. Hamle Yılı İlan Ediyoruz 2016-2019 yılları arasını Orman ve Su İşleri Bakanlığı açısından hamle yılı olarak değerlendiren Bakan Eroğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: Buraya gelirken de şu tesislerin temelini atalım dedik. Şimdi 8 tane tesisin temeli atılacak açılışı yapılacak bunun maliyeti 72 milyon TL´dir. Ben bunları teker teker saymayacağım.

Özellikle söz verdiğimiz gibi kara suyun son aşaması, üçüncü aşamasının temelini atacağız ve en kısa zamanda bitireceğiz. 2016, 2017, 2018, 2019 yıllarını Orman Su İşleri Bakanlığı açısından hamle yılı ilan ediyoruz. Hayırlı olsun. Bakan Eroğlu´nun konuşmalarının ardından protokol üyeleri ile birlikte 72 milyon TL değerindeki 8 tesisin açılışı yapıldı. Ağaçlandırma ve diğer projeler için kura çekimi yapılan törenin ardından Bakan Eroğlu ve beraberindeki heyet koordinasyon toplantısına katıldı. Bakan Eroğlu, tören sonrasında AK Parti ve Muş Belediyesini ziyaret etti. 

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri