Skip to main content

5. il olma kapasitemiz var

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın başkanlığında Kuzey Irak ve Erbil’e yapılan gezi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, Kuzey Irak ve Erbil’in ticaret yapılacak bir bölge olduğunu ifade etti.

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Muş’un ihracatının katlanarak arttığını belirtip, Muş’tan geçen yıl yapılan ihracatın 5 milyon 200 bin dolar olduğunu bu yılın ilk altı ayında ise bu rakamın 8 milyon 400 bin dolar olduğunu vurguladı. Muşlu işadamların bu bölgelere de açılmalarını isteyen Vali Bektaş, Kuzey Irak ve Erbil bölgesine açılma ile ihracatta büyük bir artış olacağını vurguladı. Muş’un ihracatında her geçen yıl artış olduğunu belirten Vali Bektaş, geçen yıl 5 milyon 200 bin dolar ihracatın bu yılsonunda 20 milyon dalara ulaşacağını söyledi. Bektaş, “Sayın Bakanımızla birlikte Kuzey Irak’taki yetkililerin tamamıyla görüştük. İş adamlarıyla çeşitli iş görüşmeleri sağlandı. Gerçekten artık hiç kimse kabına sığamıyor. Yani artık biz Muş’ta kalalım, Muş bize yeter mantığıyla gelişme ve kalkınma mümkün değil. Herkes yeni pazar arayışında, Kuzey Irak’ta bizim en doğal açılacağımız yer.

Hem Muş olarak, hem de ülke olarak. Kuzey Irak için de en doğal açılması gereken yer, bizim ülkemiz ve bu bölge. Bu doğallık orada işleyişini sürdürüyor. Orada Muşlular da var, Faaliyetlerini sürdürüyorlar. Yapılanmada bizim katkımız oluyor ve daha da olacak. Artık Muş ihracat yapan bir yer ve katlayarak ihracat yapan bir yer. Geçen yıl 5 milyon 200 bin dolar ihracatımız, bu yıl ilk 6 ayda 8 milyon 400 bin dolar oldu. Yılsonu bu belki 20 milyon doları bulacak. Bu geçen yıla göre 4 katı bir ihracat demek” dedi. Muş’un kalkınmada son sıralarda olmasını hazmedemediğini belirten Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Muş’un bölgede 4 büyük il arasında olduğunu ve 5. büyük il olmak için hiçbir engel olmadığını kaydetti. Vali Bektaş, “Muş’a geldiğimde önümde bir tablo vardı. Doğrusu tüylerimi diken diken eden bir resim vardı. Diyor ki, Türkiye’nin sosyo-ekonomik gelişmişlik bakımından 81. ili Muş’tur. Açtım tablonun detaylarına baktım, tabloda yoruma açık maddeler yok. Diyor ki araba sayısı, hastane sayısı, derslik sayısı. Bu beni çok rahatsız etti. Her gören şaşırıyor, böyle büyük bir potansiyelin ortasında oturuyoruz. 4 büyük merkezin tam ortasındayız. Yani 5. bir merkez olma kapasitemiz potansiyelimiz var ama rakamlar diyor ki 81. ilsiniz. 80 inci değil 81 inci ilsiniz. Bunu kabullenmek istemedim. Ben en dipten başladım. İlk Valiliğime en dipten başlayıp, kendi iddialı kişiliğimin çalışmalarımın sonucunu hem kendim görmek ve hem de etrafıma göstermek için önemli bir fırsat diye algıladım ve işe o mantıkla girdik. Sonra da bir yola girdik, hükümetimizin desteği, Muşluların desteği, Muş’taki diğer kurumların ve Belediyenin desteğini hep bir araya getirerek, olumsuz duygulara kapılmadan tamamen ileriye bakarak, her konuda çalışmaya başladık” dedi.
  Muş Ovası Gazetesi

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri