Skip to main content

36 aya varan taksit imkanı

Muş Haber Fotoğrafı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında Haziran ve daha önceki dönemlere ait SGK alacaklarını yapılandırıyor. Esnafın icra ve haciz işlemlerinde kurtulacağı ve teşviklerden yararlanabileceği yapılandırma kapsamında 36 aya varan taksit imkanı da sunuluyor.

Yapılandırma, 2016 Haziran ve daha önceki dönemlere ait SGK alacakları ile bunların gecikme cezalarını kapsıyor. TÜİK verilerine göre hesaplanan enflasyon farkı, borç aslına eklenerek tahsil edilecek ve gecikme cezaları affedilecek.

Yapılandırma kapsamında, idari para cezalarında gecikme cezalarının yanı sıra borç asıllarının da yüzde 50´si silinecek. Buna göre 100 TL idari para cezası ve 40 TL´de gecikme cezası bulunan bir kişi asıl borcunu 50 TL, gecikme cezasını ise 50 TL´ye uygulanacak enflasyona göre ödeyecek. SGK borcunun peşin ödenmesi halinde anaparaya eklenen enflasyon farkının yarısı alınmayacak. Taksitle ödemek isteyenlere ise iki aylık dönemler halinde ödeme imkanı sunulacak.

Buna göre 6 taksit (12 ay), 9 taksit (18 ay), 12 taksit (24 ay), 18 taksit (36 ay) vadeyle ödeme gerçekleştirilebilecek. Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlarını da kapsayan yapılandırma kapsamında 2016 yılı Haziran ayı ve önceki dönemlere ait Genel Sağlık Sigortası prim borcu bulunanların, gecikme cezası ve gecikme zamları silinecek. Bu kişilerin borç aslını vade farkı uygulanmaksızın peşin veya 12 aylık eşit taksitle ödemesi mümkün hale gelecek.

Gelir testi yaptırmamış olanlar ise bunun için 2 Ocak 2017´ye kadar müracaatta bulunabilecekler. Belirlenecek gelir testi sonucuna göre GSS primleri ödeme imkanı sağlanacak. Borçları dolayısıyla sağlık hizmetlerinden yararlanamayan genel sağlık sigortalılar, ilk taksiti ödemeleri halinde sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek. Borcu yapılandırılan esnaf borcu yoktur´ yazısı ile icra takibi ve haciz işlemlerinde kurtulacak ve teşvik alabilecek. Kapanan iş yerlerine ait 31 Aralık 2014´e kadar ödemedikleri 50 lirayı aşmayan borçlar ile tutarına bakılmaksızın bu borçlara bağlı ceza tutarı 100 lirayı aşmayanlar silinecek.

Kanun kapsamında borcunu peşin ya da taksitli ödemek isteyenler, 31 Ekim 2016´ya kadar başvuruda bulunabilecek ve ilk ödeme 2 Ocak 2017´ye kadar yapılabilecek. Alacak Kapsamı Sigorta primi, emeklilik keseneği, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, ödenmesi imkanı ortadan kalkmamış isteğe bağlı sigorta primi ve topluluk sigortası primi, SGK tarafından takip edilen damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı, genel sağlık sigortası priminin asılları ile bu alacaklara Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın belirtilen sürede ödenmesi halinde, bu alacaklara uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammının tahsilinden vazgeçilecek. Yaşlılık, emekli veya malullük aylıkları bağlandıktan sonra, kendi işinde çalışması nedeniyle sosyal güvenlik destek primi ödemesi gerekenlerden, 2016 Şubat ve önceki aylara ilişkin ödenmeyen destek primlerinin asıllarıyla bu alacaklara Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın ödenmesi halinde de gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanmayacak.

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri