Namık Kemal YİBO’ da 100 öğrenciye meslekleri tanımaya yönelik seminer düzenlendi. Düzenlenen seminerde YİBO öğrencileri Vali Yardımcısı İlyas Gün ile Cumhuriyet Savcısı Murat Semiz’e görevleriyle ilgili bir takım sorular sordular.

Namık Kemal YİBO’da öğrenimlerini sürdüren 100 öğrenciye yönelik olacak geleceklerini şekillendirmelerine yardımcı olmak amacıyla seçebilecekleri meslekleri, bu mesleklerin görev tanımları, sorumluluk alanları ve zorlukları konusunda Vali Yardımcısı İlyas Gün ve Cumhuriyet Savcısı Murat Semiz’in de katıldıkları bilgilendirme amaçlı seminer verildi.

Öğrencilerin meslek seçimlerine yardımcı olmak, geleceğe emin adımlarla yürümelerini sağlamak adına düzenlenen seminerde öğrenciler Valilik ve Savcılık mesleklerini tanıtmak üzere konuk olarak katılan Vali Yardımcısı İlyas Gün ve Cumhuriyet Savcısı Murat Semiz’e meslekleri hakkında sorular sordular. Vali Yardımcısı İlyas Gün’e Valilik mesleğinin ve Muşta Vali olmanın zorlukları hakkında soru soran öğrenciler Gün’ün verdiği cevaplarla Valilik mesleği hakkında bilgi sahibi oldular. Öğrencilerin sorularını cevaplayan Gün, kendisinin de yatılı okulda okuduğunu belirtti.

Valilik mesleğinin ildeki kurumlar arasındaki iletişim ve koordinasyonu sağlamak olduğunu belirten Vali Yardımcısı Gün, çocuklar içinde bazı tavsiyelerde bulundu. Vali Yardımcısı İlyas Gün burada yaptığı konuşmasında; “Mühim olanın insanların içinde bulundukları anda üzerlerine düşen vazifeyi en iyi şekilde yapmalarıdır. Sizler şu anda öğrencisiniz ve sizden beklenen öğrencilik vazifenizi en iyi şekilde yapmanızdır. Siz okullarınızı başarılı şekilde kendinizi geliştirerek bitirdiğiniz taktirde istediğiniz mesleği yapmanızda önünüzde her hangi bir engel kalmayacaktır. Bir de şu konuya değinmek istiyorum herkes vali olacak herkes savcı olacak diye bu kural yoktur. Herkes Vali olursa kimse öğretmen olmaz, herkes öğretmen olursa kimse doktor olmaz. Bu ülkede her mesleğe ihtiyaç vardır. Ülkemizin öğretmene de oduncuya da işçiye de mühendise de ihtiyacı vardır. Bu sebepten kötü meslek, gerekmez meslek diye bir şey yoktur.” Şeklinde konuştu. Öğrencilerin sıkıldığınız zaman üstünüzdeki stresi nasıl atıyorsunuz sorusunu da yanıtlayan GÜN; “ Ben çalışmayı çok seviyorum, çalıştıkça stres atıyorum. Muş ilinde de yapacak çok işimiz var bu sebepten strese girme gibi bir durumum söz konusu değildir. Çünkü devamlı çalışarak stresten kurtuluyorum” şeklinde konuştu. Cumhuriyet Savcısı Murat Semiz de öğrencilerin nasıl savcı olduğu yönündeki sorular üzerine kendisinin de yatılı okulda okuduğunu, hatta kurtlu yemek bile yediğini ancak yatılı okulda okumanın kötü bir şey olmadığını belirtti. Kendisinin yatılı okulda okuması sayesinde savcılık gibi onurlu bir meslekte çalıştığını belirten Semiz çocuklara çok çalışmaları gerektiğini söyledi. Günaydın Muş Gazetesi