Skip to main content

Yarıyıl tatili başlıyor

Muş Haber Fotoğrafı

2009-2010 eğitim-öğretim yarıyıl tatili bugün başlıyor. Yaklaşık 4 aydır İlköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitim gören öğrenciler bugün karnelerini alarak sömestr tatiline başlıyor.

2010-2011 eğitim-öğretim yılının 20 Eylül 2010’da başlayan ilk yarısı yarın sona erecek. Öğrenciler karnelerini aldıktan sonra tatile çıkacak. Öğrenciler ve öğretmenler yaklaşık 2 hafta tatil yapacak. Muş’ta okulla bu yıl tanışan 14 bin 634 okul öncesi öğrencisi ilk kez karne ile tanışacak.
14 Şubat’ta başlayacak olan ikinci dönemde, binlerce öğrenciyi önemli sınavlar bekliyor. 134 bin 142 öğrenci ve 5 binin üstünde öğretmen bugünden itibaren iki hafta sürecek yarıyıl tatiline start veriyorlar.
2010-2011 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı 14 Şubat 2011 Pazartesi günü başlayacak. Eğitim-öğretim yılı 17 Haziran 2011’de tamamlanacak.

İkinci dönem, ilköğretim ikinci kademe öğrencileri ile lise son sınıf öğrencileri için sınav heyecanıyla geçecek.

İlköğretim ikinci kademe öğrencileri Seviye Belirleme Sınavları’na (SBS) katılacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınav takvimine göre, SBS, ilköğretim 7. sınıf öğrencileri için 5 Haziran 2011’de, ilköğretim 8. sınıf öğrencileri için ise 4 Haziran 2011’de yapılacak.
İlköğretim 5., 6. ve 7. sınıf öğrencileri ile lise 9., 10. ve 11. sınıflarda okuyan öğrencilerin katıldığı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS 30 Nisan 2011’de gerçekleştirilecek. İlköğretim 8. sınıf öğrencileri için PYBS ise 4 Haziran’da düzenlenecek.
Lise son sınıf öğrencilerinin katılacağı üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 27 Mart 2011 Pazar günü yapılacak.
Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) başvuru tarihi 18-27 Nisan 2011 tarihleri arasında yapılacak. LYS, 18-19 Haziran ve 25-26 Haziran 2011 tarihlerinde beş oturumda gerçekleştirilecek.

BAYRAKTAR UYARDI
Öğrencinin karnelerindeki kırık notlardan dolayı velilerin baskı yapmaması gerektiğini kaydeden Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, ebeveynlerin baskılarından ötürü öğrencilerin bunalıma girdiğini söyledi

2010-2011 Eğitim ve Öğretim sezonunun birinci dönemi hafta sonunda tamamlanıyor. Yarıyıl tatilinde öğrencilere verilecek olan karnelerdeki kırık notlardan dolayı baskı ve şiddetten uzak durulması için ebeveynleri uyaran Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, baskılardan endişelenen çocukların evden kaçmayı bile düşündüğünü ifade etti.
Bayraktar yazılı olarak yaptığı açıklamada, “Eğitim-öğretim yılı içerisinde gerek bayram tatilleri gerekse yarıyıl tatili, öğrencilerin ruh dünyasında, her zaman coşkulu, sevinçli ve bir o kadar da iç huzuru artırıcı duyguların yaşanmasını sağlayan zaman dilimleri olmuştur” dedi.
Yarıyıl tatiline girdiğimiz şu günlerde “karne konusunda çocuklarınıza baskı yapmayın” uyarısında bulunan Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, “anne babaların hatalı davranışlarından dolayı zayıf karne getiren birçok çocuk bunalım ve depresyona girmekte, “başarısızlığı” kişiliği ile özdeşleştirmektedir. Bazı öğrencilerin okulu ve öğretmenlerini sevmemesinin altında yatan nedenler, karne konusundaki yanlış tutumlarla oldukça ilgilidir” diye konuştu.
Her karne döneminde öğrencilerin ve velilerin stres içine girdiklerini, ama bundan en çok etkilenenin çocuklar olduğunu söyleyen Bayraktar, karnesinde zayıfı olduğu için aileden yoğun baskı geleceği düşüncesi ve çevre beklentilerinin çok sayıda öğrenciyi korkuttuğunu ifade ederek, “Bazı çocuklar daha da endişelenerek evden kaçabiliyorlar. Psikolojik olarak güçlü durumda olmayan öğrenciler, zayıf notlarından dolayı intiharı bile düşünüyor” dedi.
Bu durumda en büyük görevin velilere düştüğünü vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Sayın İlhami Bayraktar velilere seslenerek, karne tek başına başarıyı gösteremez, karne ölçütlerden sadece bir tanesi” dedi.
Baskının çocuğu başarısızlığa iteceğini kaydeden Bayraktar, “Karneye çok fazla anlam yüklenilmemesi ve kırık notların altında yatan asıl sebebi ortaya çıkarılması gerektiğini, Anne babanın bu işe, kendi çocukluklarından da başlayıp daha geniş bir çerçeveden bakmamasını. Çocuklarına yüklenmemesi, onlarla ilgilenerek, sorunlarına yönelerek, düşük notları olduğu için yanlış yollara sapmamasını engellenebileceğini belirterek zayıf notla karşınıza gelen çocuğunuzun sizden daha fazla üzüldüğünü unutmayın. Onu sevdiğinizi hissettirin, üzüntüsünü paylaşın. Her çocuk farklı becerilere sahip bir bireydir. Bir başkasıyla kıyaslamaya sakın kalkışmayın. Başarısızlığının nedenini birlikte konuşun. Yapılabilecekleri belirleyin. Eksik olduğu konuları, bunları nasıl gidereceğine birlikte karar verin. Gelecek dönem için başarısız olduğu derslerle ilgili neler yapılabileceğini planlayın” şeklinde konuştu.
28 Ocak 2011 Cuma günü ilimizde Okul Öncesinde 14 bin 637, ilköğretimde 102 bin 730, ortaöğretimde 16 bin 775 öğrenci olmak üzere toplam 134 bin 142 öğrenci ile Türkiye geneli milyonlarca öğrenci ve yarım milyonu aşkın öğretmenin iki haftalık yarıyıl tatiline çıktığını hatırlatan Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar konuyla ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada, “çocuğunuzu her haliyle sevdiğinizi, problemleri birlikte aşacağınızı ve ona güven duyduğunuzu hissettirin. Bir sonraki dönem başarısını artırabileceği konusunda ona güvenin ve onu yüreklendirin. Çocuğunuzun özelliklerini iyi tanıyın, özel yeteneklerini keşfedin. Çocuğunuzu kendi gelişim özellikleri içerisinde değerlendirin. Öğretmenleri ile iletişime geçin. Onlardan yardım ve işbirliği isteyin. Çocuğunuzun düzenli, planlı ve verimli ders çalışma alışkanlığı kazanması ve geliştirmesi çok önemlidir. Bu disiplini ona öğretip, kazandırmak için Rehberlik servislerinden yararlanın. En önemlisi de çocuğunuzla her gün baş başa oturup, onunla bir arkadaş gibi konuşun, günün değerlendirmesini yapın” dedi.
Yarıyıl tatilinde yapılması gerekenler konusunda da açıklama yapan Bayraktar, tatilin en verimli şekilde geçirilmesi gerektiğini öncelikle bu konuda anne baba olarak çocuklarımızın kişilik ve akademik başarılarını destekleyecek etkinlik ve görevlerin verilmesinde fayda olduğu ama tatilin çocukların sürekli çalışması gereken bir zaman dilimi olmadığı onların çocuk olarak çocukluklarını yaşamaya dair bir takım gereksinimleri olduğu gerçeğinin anne baba olarak göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri