Skip to main content

Üniversitenin birçok projesi hayata geçti

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Alparslan Üniversitesi Senato Salonunda Muştaki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir toplantı yapan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, rektörlük görevine geldiği günden bugüne kadar üniversitede yaptıkları çalışmaları ve yapılacak olan projeler hakkında bilgiler verdi. Rektör Polat, Elektronik Belge Yönetim Sisteminin (EBYS) üniversitenin tüm akademik ve idari birimlerinde aktif olarak kullanılmaya başlandığını ifade ederek, bu sistemin önemine değindi. Polat, şunları söyledi: Muş Alparslan Üniversitesinde, EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) Üniversitemizin tüm akademik ve idari birimlerinde aktif olarak kullanılmaya başlanmıştır. Bu sistem sayesinde daha önce bir işlemin bir merkezde yapılmasının ardından diğer bir merkeze gönderilmesi için eleman istihdamından tutun ıslak imzalı belgelerin hazırlanması, pek çok fotokopi ve kırtasiye malzemesinin kullanılmasının önüne geçilmiştir. İkinci bir çalışma, EBYSyi tamamlayan bir sistem olan KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) sistemidir. Bu sisteme dâhil olmuş durumdayız. Bundan sonra bir belgenin Ankara, İstanbul ya da bir başka şehirde olan ve KEPe kaydı bulunan bir kuruma herhangi bir talebimiz saniyeler içerisinde ulaştırılacaktır dedi.

UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ (UZEM) SİSTEMİ UYGULANMAYA KONULDU

Muş Alparslan Üniversitesi bünyesinde kurulan Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) sistemi ile ilgili olarak da bir değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Polat, sistemin alt yapı çalışmalarının tamamlanarak, bu eğitim öğretim yılının başından itibaren uygulamaya konulduğunu belirtti.

Polat: Üniversitemiz bünyesinde bazı derslerin sanal ortamda etkileşimli bir şekilde uzaktan eğitim yoluyla verilmesine yönelik alt yapı çalışmaları yazın tamamlanarak bu yılın başından itibaren uygulamaya konulmuştur. Bu sistem Malazgirt Meslek Yüksekokulunda bile başarıyla uygulanmıştır. Üniversitemizde ulusal standartlarda bir stüdyo kurulması için de gerekli adımlar atılmıştır. Bu stüdyo kurulduktan sonra daha profesyonel şartlarda kayıt yapılabilecektir. İleride kamu kurumlarının ve özel şirketlerin talepte bulunması durumunda, kurum personellerini bulundukları yerde eğitme imkânımız söz konusu olabilecektir diye konuştu.

MŞÜDE KÜLTÜR-SANAT MERKEZİ KURULDU

Üniversite bünyesinde Muşun yerel kazanımlarını kayıt altına alacak çalışmaların yapılması için Kültür- Sanat Merkezinin kurulduğunu kaydeden Rektör Polat, kurulan merkezle ilgili olarak şunları söyledi: Üniversitemizde göreve başladıktan sonra kurduğumuz bu merkez, Muşun yerel kazanımlarını kayıt altına alacak çalışmalar yapacak, aynı zamanda alanında popüler ya da yetkin isimleri mensuplarımız ve halkımızla buluşturacaktır. Muşlu sanatçıların da arşiv kayıtlarını bu merkez aracılığı ile stüdyomuzda ölümsüzleştireceğiz. Yerli sanatçılarla yapmış olduğumuz konser çalışmalarını ikinci dönem arttırarak devam ettireceğiz ifadelerini kullandı.

BAYPUAM KURULDU

MŞÜde Bilimsel Araştırmalar-Yayınlar ve Projeler Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAYPUAM)nin kurulduğunu söyleyen Polat, BAYPUAMın proje çalışmalarında akademisyenlerin ve Muştaki diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ve özel şirketlerin proje çalışmalarına teknik ve sistematik destek vereceğini vurguladı. Polat, konuyla ilgili olarak şunları ifade etti: Proje araştırma birimimiz olarak kurulan BAYPUAM, proje çalışmalarında akademisyenlerimizin ve Muştaki diğer kamu kurum ve kuruluşlarının, özel şirketlerin proje çalışmalarına teknik ve sistematik destek verecektir. Önümüzdeki dönemden itibaren DAKA, SODES, TÜBİTAK gibi proje çalışmalarına destek veren kuruluşlarda biraz daha fazla Muşlu araştırmacının ve projecinin projelerini görmek istiyoruz dedi.

MUŞUN DEPREM HARİTASI ÇIKARILDI

Üniversite bünyesinde kurulan bir diğer araştırma merkezi olan Muş Alparslan Üniversitesi Afet Araştırma ve Uygulama Merkezi (AFETYÖN) ile ilgili de bilgiler veren Rektör Polat, merkezin önemli projelere imza attığını ifade eden Polat, DAKA tarafından desteklenen Kalkınma Yolunda Doğal Afetler adlı proje çerçevesinde Muşun deprem haritasının çıkarıldığını söyledi. Rektör Polat: AFETYÖN, doğal afetler üzerinde çeşitli projelere imza attı. Öğretim üyemiz Yrd. Doç. Dr. İskender Dölek tarafından geliştirilen ve komşu üniversitelerden araştırmacıların da katıldığı projelerde şehrimizi ulusal medyada tanıtan ve doğal afetler konusunda farkındalık yaratan çalışmalara imza atılmıştır. DAKA tarafından desteklenen Kalkınma Yolunda Doğal Afetler adlı proje çerçevesinde Muşun deprem haritası çıkarılmıştır ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİ TOPLULUKLARININ FAALİYETLERİ

MŞÜ İnsani Yardım Öğrenci Topluluklarının yapmış olduğu faaliyetlerini de sıralayan Rektör Polat, topluluk üyelerinin sosyal sorumluluk gereği il içinde birçok faaliyette bulunduğunu belirterek, şunları söyledi: Öğrenci topluluklarımız sosyal sorumluluklarının gereği İl içinde birçok faaliyete katılmıştır. İnsani Yardım Öğrenci Topluluğu, Yeryüzü Mazlumları konulu bir resim sergisi açmıştır. Sergide, Filistinden Ukraynaya, Suriyeden Orta Afrikaya kadar dünyanın değişik bölgelerinde yaşanan saldırılarda özellikle kadınların, çocukların ve yaşlıların maruz kaldıkları sıkıntılara dikkat çeken fotoğraflar yer almıştır. Üniversite Öğrenci Konseyi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile müştereken Bulanık ilçesine bağlı Şehit Tahir Köyü İlkokulu öğrencilerine bilgisayar ve kırtasiye yardımında bulunmuştur. Toplum Gönüllüleri üyeleri, Yazla Köyü İlkokulunu ziyaret ederek öğrencilere giyim ve kırtasiye yardımında bulunmuştur. Yine topluluk faaliyetleri çerçevesinde konferanslar, konserler ve tiyatro, film gösterimleri gerçekleştirilmiştir. Hem personelimiz hem de öğrenciler arasında çeşitli spor aktiviteleri organize edilmiştir. Futbol müsabakaları, masa tenisi, voleybol ve basketbol karşılaşmaları yapılmıştır. Üniversiteler arası futbol ve voleybol müsabakalarına Üniversitemiz katılmış ve voleybol takımımız kupa getirmiş; boks dalında bir öğrencimiz derece yapmıştır şeklinde konuştu.

Rektör Polat ayrıca, 4 yıllık Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) müracaat ettiğini ve BESYOnun açılması için söz aldıklarını sözlerine ekledi.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri