Skip to main content

Osmanlıca kursuna ilgi büyük

Muş Haber Fotoğrafı

  Milli Eğitim Bakanlığı ve Hayrat Vakfı tarafından hayata geçirilen Osmanlıca kursları ilimizde başladı.

Tamamen ücretsiz olan ve öğretmenlere yönelik düzenlenen kurs, İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nce Mevlana Ortaokulu´nda açıldı. Yoğun bir ilginin olduğu kursu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, öğretmenlerle bir süre sohbet etti.

Ardından kursa ilişkin açıklamada bulunan Arslan, amaçlarının Osmanlı Türkçesi´nin yaygınlaştırılması olduğunu vurguladı. Kültürel mirasın nesilden nesile aktarılması gerektiğine dikkat çeken Arslan: Bu kursların amacı geçmişimizle bağı koparmadan Osmanlıca basma ve yazma eserleri okuyup anlayacak, bunları kültür hayatına kazandıracak bireylerin yetiştirilmesi kültürel mirasımızın nesilden, nesile aktarılması için son derece önem arz etmektedir.

Bu fikirden hareketle, Osmanlı Türkçe´si kurslarının yaygınlaştırılması kapsamında öğretmenlerimize yönelik Mevlana Ortaokulda ücretsiz Osmanlıca kursu açtık dedi.   90 öğretmenimiz kurs görmektedir 1,5 ay sürecek olan kursta 90 öğretmenin eğitime başladıklarını ifade eden Arslan: Buradaki amaç Öğretmenlerimizin Osmanlıcayı öğrenmesidir. Kültürel ve geçmişimizdeki arşivlerin değerlendirmesinde bu amaçla öğretmenlerimiz tabi kurslara yoğun ilgi gösteriyor.

Açtığımız bu kursta 90 öğretmenimiz kurs görmektedir. Kursun süresi 1,5 ay olarak belirlenmiştir. Öğretmenlerimizin kendi tercihlerine göre özellikle hafta sonu ve hafta içi gruplar halinde katılmaktadırlar. Açılan bu hizmet içi eğitim kursu sonunda öğretmenlerimizin alacağı belgeler ile okullarda egzersiz etkinlikleri ve seçmeli Osmanlıca derslerinde görev alabilecekler ifadelerini kullandı.

Kursa katılan Edebiyat Öğretmeni Canan Görüm, atalardan kalma eserleri anlamak için katıldığı kurs sayesinde Osmanlıca arşivleri okuyabilecek düzeye gelmek istediğini belirtti.

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri