İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2009–2010 Eğitim-Öğretim yılı 2’nci başarı değerlendirme sınavı değerlendirme toplantısını yaptı. Yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İlköğretim ve Orta Öğretim Okul Müdürleri katıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıda enerji tasarrufu, okul öncesi eğitim, moral ve motivasyon çalışmalarına ağırlık verildi. Okullarımızda yapılacak enerji tasarrufu, yalıtımlı binaların önemine değinildi. Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan Enerji Koordinatörlüğü biriminin periyodik olarak bütün okullarda yapılacağını belirten İl Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, jeneratör, elektrik, trafo panoları denetlenerek gerekli hassasiyetin sağlanacağını söyledi. Değerlendirmesine devam eden Bayraktar, Okul Öncesi eğitimin önemine değindi. Okul Öncesi eğitimde okullaşma oranının yüzde 50’ye yaklaşıldığı ve okullaşma oranın yüzde 70’lere çıkarılması gerektiğinin altı çizildi.
“SINAV ODAKLI YARIŞMA RUHUNUN GELİŞTİRİLMESİNİ SAĞLAMAK”
Başarı Değerlendirme Sınavı ile ilgili 2’inci dönemin 1’inci dönemden daha önemli olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, sınav odaklı sistemde yarışma ruhunun önemli olduğu söyledi.
Bayraktar, İlköğretim okullarının başarı değerlendirme sınavı sonuçları ile birlikte değerlendirdi. Başarının artırılması için herkesin çalışması gerektiği belirten Bayraktar, “Okullarımızda moral motivasyonun sağlanmasıyla birlikte başarı kaçınılmazdır. Bunun için bütün öğretmenlerimizin üzerine düşen görevlerinde bu başarıyı göstermelerini bekliyoruz. Okul müdürlerimiz her konuda örnek, model olması, okulların temizlik ve fiziki bakımdan her zaman hazır durumda olmalıdır. Bu oldukça önemlidir” dedi. Öte yandan İlköğretim okulları bazında bütün okulların değerlendirilmesi yapıldı. Son 4 ayın çok iyi değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.
Günaydın Muş Gazetesi


