Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) yönetimi tarafından iftar programı düzenlendi. Muş köftesi, jag ve ayran aşı gibi yöresel yemeklerin ikram edildiği iftar programı büyük ilgi gördü.
Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak için Muşta bulunan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar ve meclis üyelerinden oluşan heyetinde davet edildiği iftar programına, Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya, Bulanık Eş Belediye Başkanı Figen Yaşar, Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, üniversitenin akademik ve idari personelleri katıldı.
İftarın ardından bir konuşma yapan MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, üniversitenin durumu ile ilgili misafirleri bilgilendirdi. 10 binin üzerinde öğrencilerinin olduğunu kaydeden Polat, yaklaşık 500 civarında akademik, 200 civarında da idari personellerinin olduğunu vurguladı. Rektör Polat, konuşmasında, Biz Muş Alparslan Üniversitesi olarak Muşa ve bölgeye katkı sağlamak adına bugüne kadar yaptıklarımız gibi, bugünden sonrada elimizden geleni yapacağız. Üniversitemizden ilimizin kalkınması ve gelişmesi için herhangi bir beklenti duyulduğunda, bunun gerçekleşmesi için sonuna kadar destek vermeye hazırız. Bu anlamda düzenlemiş olduğumuz iftar yemeğimize teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkürlerimi sunarım ifadelerini kullandı. İşadamlarının da bulunduğu toplantı da Rektör Polat, Muşun ekonomik, sosyal, kültürel, tarım ve hayvancılık alanındaki potansiyelleri ile ilgili sunum yaptı.
REKTÖR İŞADAMLARINDAN DESTEK İSTEDİ
İftar programı öncesi İTO Heyeti, Rektör Polatı ziyaret etti. Üniversite ve Muş ile ilgili işadamlarına bilgi veren Polat, İstanbul Ticaret Odasından bir fakülte veya bir meslek yüksekokulu yapmalarını istedi.
Rektör Polat, ziyaret sırasında yaptığı konuşmasında şunları söyledi: Muş, hakikaten çok açıdan mahrum kalmış bir vilayet. Ama potansiyeli itibariyle baktığımız zaman bu mahrumiyeti hak etmeyen bir vilayet. Çünkü Türkiyede belki 3 tane sulu ovası bulunan tek il Muştur. Tarihi dokusu açısından, tabiatı açısından son derece önemli potansiyeller barındırıyor. Doğu Anadolu Bölgesinde siz insanlara ön yargılarınızı yıkarak yaklaşırsanız, yardım elini uzatırsanız çok büyük bir karşılık bulacağınızı kesinlikle söyleyebiliyorum. Bu açıdan da bu ziyaretin son derece çok önemli olduğunu düşünüyorum. Tahmin ediyorum sizlerde buraya geldiğinizde bazı şeyleri hissetmişinizdir. Çünkü İstanbuldan bakarak hakikaten her şey anlaşılmayabiliyor. Bu anlamda sizlerden çok büyük madden ve manen destekler bekliyoruz. Benim şahsen İstanbul Ticaret Odasından beklentim İstanbul Ticaret Odası adını taşıyan bir fakülte veya Meslek Yüksek Okulu yapmalarını çok arzu ederim. Biz buraya gerçekten Üniversite olarak nitelikli bir proje kazandırmak istiyoruz. Buda bizim kendi başımıza kurumsal olarak yapabileceğimiz bir şey değil. İş adamlarımızın ya da önemli kurumların katkısıyla yapılabilecek bir şeydir.
İTO Başkanı İbrahim Çağlarda Rektörün talebine karşılık, odaların farklı illerde yatırım yapmalarının söz konusu olmadığı ancak, İTOya bağlı İstanbul Ticaret Üniversitesi ile Muş Alparslan Üniversitesinin ortak çalışmalar yapabilmeleri için olanakların sağlanabileceğini söyledi.
Muş Manşet Gazetesi


