Öğrencileri diş sağlığı taramasından geçiren Ağız ve Diş Sağlığı Şube Müdürlüğü personelleri, öğrencilere diş macunu ve diş fırçası hediye etmeyi de ihmal etmediler.
Ders etkinliğinde Sağlık Bakanlığına mektup yazan Vali Adil Yazar İ.Ö. Okulu 2-B sınıf öğrencisi Mehmet Batuhan Duran’ın satırları ilgili kurumu harekete geçirdi. Mehmet’in yazdığı mektuba yanıt gecikmedi. Sağlık İl Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Şube Müdürlüğü dün tam kadro mektubun gönderildiği sınıfı ziyaret etti. Vali Adil Yazar İ.Ö. Okulu 2-B Sınıf öğrencilerini ziyarete Şube Müdürü Mümin Bozkurt, Dişhekimi Roda Gül Tanlı, Tıbbı Sekreter Murat Vural ve Bilgi İşlem Memuru Pınar Söylemez katıldı. Öğrencileri diş sağlığı taramasından geçiren Ağız ve Diş Sağlığı Şube Müdürlüğü personelleri, öğrencilere diş macunu ve diş fırçası hediye etmeyi de ihmal etmediler.
DİŞLER ÇÜRÜK ÇIKTI
38 mevcutlu sınıfta yalnız 1 öğrencinin dişlerinde çürük olmadığını ifade eden Diş Hekimi Roda Gül Tanlı, “yaptığımız taramada sınıfta bulunan öğrenciden birinin dişleri sapasağlam çıktı. Sınıfın geri kalanının ise dişleri çürük çıktı” dedi. Tek tek kontrolden geçen öğrenciler için diş fırçalama tekniği Diş Hekimi Roda Gül Tanlı tarafından anlatıldı. Diş Sağlığı Şube Müdürü Mümin Bozkurt “bize gelen mektuba yanıt vermek için buraya geldik. Sponsor firmamızın katkıları ile diş macunu ve fırça dağıtımı yaptık. Bunun yanında sınıfta bulunan öğrencilerimizi diş taramasından geçirdik. Bizler diş macunu ve diş fırçası bulmakta zorlanıyoruz. Bizlere sponsor olacak firmalara açığız. Desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.
AİLEDEN KAYNAKLANAN ETKENLER
Diş Hekimi Roda Gül Tanlı “sınıfta bulunan öğrencilerin yüzde 99’unda çürükler tespit ettik. Sınıfta tek bir öğrencide çürük çıkmadı. Onunda diş fırçalama diye bir durumu yokmuş. Çürük olmamasının nedeni genetik olabilir. Fakat diş fırçalama alışkanlığı ailede kazandırılmalı. Bu durumda aileye büyük iş düşüyor” diye konuştu.
Günaydın Muş Gazetesi


