Skip to main content

Bir yılda 150 kitap okudu

Muş Haber Fotoğrafı

Milli Eğitim Vakfı Fatih İlkokulu dördüncü sınıf öğrencilerinden Eyüp Armağan, bir yılda 150 kitap okuyarak kitap okuma alanında birinci oldu.

50’inci Kütüphaneler Haftası kutlamaları münasebetiyle düzenlenen programda Fatih İlkokulu öğrencisi Eyüp Armağan, Çocuk kitapları okumada birinci olduğu için ödül aldı.

Geçen yıl başladığı kitap okuma sevdasını yıl boyunca sürdüren ve bir yılda 150 kitap okuyarak bu yıl en çok kitap okuyan öğrenci olarak dikkat çeken Eyüp Armağan, ortalama 2 günde bir kitap okuduğunu ve kitap okumayı çok sevdiğini ve herkesin kitap okuması gerektiğini belirtti.

Okumaya büyük ilgi duyduğunu dile getiren Armağan; Kitap okumayı çok seviyorum. Evde kitaplarım var.

Evdekiler bitince kütüphaneden ödünç kitap almaya başladım. Kütüphaneden aldığım kitapları birkaç günde okuyup yenileriyle değiştiriyorum. Bir yılda 150 civarında kitap okuyorum ve bu sayıyı arttıracağım dedi. Yetişkinler dalında en çok kitap okuyan öğrenci ise Ümmügülsüm Işık seçildi.

Işık ve Armağan’a ödülleri Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Mevlüt Doğan tarafından verildi. Öte yandan Kütüphaneler Haftası münasebetiyle düzenlenen resim yarışmasında ise Milli Eğitim Vakfı Fatih Okulu öğrencisi Sabira Ulaşkın birinci, Selçuklu Ortaokulu öğrencisi Hicret Yıldırım ikinci ve EKO İnşaat Ortaokulu’ndan Abdumlelik Kanbay üçüncü oldu.

Şiir dalında ise Milli Eğitim Vakfı Fatih Okulu öğrencisi Belkıs Demir birinci, Şeker Ortaokulu öğrencisi Duygu Çakmak ikinci ve Namık Kemal Yatılı Bölge Okulu öğrencisi Zeynep Üzgüç üçüncü oldu. Kompozisyon dalında, Selcen Hatun Kız Meslek Lisesi öğrencisi Tuğba Taşdemir birinci, Erentürk Öz Şeker Anadolu Lisesi öğrencisi İbrahim Alarslan ikinci ve Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Selahattin Bingöl üçüncü oldu.

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri