Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, ildeki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Üniversitede her fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulunda akademisyenlerin verdiği seminerlerin devam ettiğini bildiren Rektör Polat, şöyle dedi: Öğrenci topluluklarımız kuruluş amaçlarına uygun faaliyetlerini sürdürüyor. Bu faaliyetler arasında maddi geliri yetersiz aile ve öğrencilere yardım, sosyal ve toplumsal içerikli seminerler ve sanat faaliyetleri bulunmakta. Yakın zamanda üniversitemizde başkanlık sistemi ve anayasayla ilgili iki farklı konferans düzenledik.
VERİMLİ GEÇİYOR´ Seminer ve konferansların verimli geçtiğini dile getiren Rektör Polat şöyle devam etti: Fen Edebiyat Fakültemiz ve İktisadi İdari Bilimler Fakültemiz tarafından düzenlenen iki konferanstan ilki ülkemizdeki başkanlık sistemi sorunları üzerine oldu. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem´in konuk olduğu konferansta başkanlık sistemi ve parlamenter sistem tartışmalarına açıklık getirildi ve aslında başkanlık sisteminin ne demek olduğu ve neleri ihtiva ettiği üzerinde duruldu. Gerçekleşen konferansların ikincisi ise Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vahap Coşkun´un konuşmacı olarak katıldığı anayasa sorunu ile ilgiliydi. Konferansta, ülkemizde söz konusu güncel anayasa değişikliğine ihtiyacın temelde hangi esaslardan kaynaklandığını ve diğer anayasalarla kıyaslaması yapıldı.
BESYO ÖĞRENCİ ALACAK 3 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete´de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Muş Alparslan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu´nun kurulduğunu aktaran Rektör Prof. Polat sözlerini şöyle sürdürdü: Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kısa sürede gerekli şartları yerine getirerek 2017-2018 eğitim öğretim yılında beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümüne öğrenci alımını gerçekleştirecektir. Nasip olursa birkaç hafta içinde BESYO´nun açılışının yapılmasını da planlıyoruz. Muş Alparslan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesindeki Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne önümüzdeki yıl 40 öğrenci alınması hedeflenmektedir.
Beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümüne öğrenci alınırken Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puanı, Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) ve Spor Öz Geçmiş Puanı (SÖGP) dikkate alınarak yapılacaktır. Bu sınav sistemiyle aktif spor yapan, spor alan çıkışlı ve/veya spor lisesi mezunu olan adaylar beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümüne yerleşmesinde büyük avantaj elde edeceklerdir dedi. Rektör Polat, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Muş Ovası Gazetesi