İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde merkez ve köylerde okulların eksikliklerini gidermek için aktif faaliyetlerde bulunan Toplum Gönüllüleri Eğitim ve Kültür Derneği, Kütüphanesiz okul kalmasın projesi ile 3 okulun kütüphane eksiğini giderdi.
2015-2016 eğitim öğretim yılında 10 okulda kütüphane kurarak örnek davranışta bulunan Toplum Gönüllüleri Eğitim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Akış, 2016-2017 eğitim öğretim yılı için gerekli hazırlıklarını yaptıklarını ve birçok okula gerekli desteği sağlayacaklarını söyledi. Muş´ta çok ciddi eğitim yatırımlarının yapıldığını dile getiren Akış, Bu yıl itibarı ile sınıflarda kalan öğrenci ortalamaları 60 ila 70 kişi arasında iken şuanda 26-27´lere kadar düşmüştür. Bu şu anlama geliyor; yani çok ciddi yatırımlar yapılmaktadır.
İlimizin fiziki alanda çok güzel yatırımlar aldığını görüyoruz. Bu okullarımızın gerek kütüphane gerekse diğer eksikliklerini biz sivil toplum kuruluşlarının tamamlaması gerekiyor. Her şeyi devletten beklemenin doğru olmadığını da çok iyi biliyoruz. Bu bilinç ile hareket ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Bunun için başlattığımız kitap kampanyaları sayesinde üç okulumuzun kütüphane eksiğini de kapatmanın mutluluğunu yaşıyoruz ifadelerini kullandı.
FEDEKARLIK GEREKİYOR´ Muş´ta birçok sivil toplum kuruluşunun tüzüğünde eğitim ve kültürel faaliyetlerin yer aldığını bildiren Akış, Biz Toplum Gönüllüleri Eğitim ve Kültür Derneği olarak bu amaçla okullarımızda öğrenci kardeşlerimizin kitap okumaları ve yardımlaşma duygusunun daha da pekişmesi için sürekli faaliyetler yapıyoruz. 2015-2016 eğitim öğretim yılında sadece 10 okulumuza kütüphanesiz okul kalmasın´ diye kütüphane kurduk. Bunu yaparken gerek iş adamları gerekse kendi kaynaklarımızı kullandık. Çünkü hepimizin eğitim için fedakarlık yapması gerekiyor. Sadece devletten beklemek ve sadece sistemin işleyişini beklemek doğru değil ve doğru da bulmuyoruz dedi.
ÜSTLENMEYE HAZIRIZ´ Katkı sunan herkese kapılarının açık olduğunu kaydeden Başkan Akış sözlerini şöyle tamamladı: Merkez ve köy okulları için yaptığımız faaliyetlerde özellikle genç kardeşlerimizi dahil ediyoruz. Bu hareketle bir birimizle yardımlaşma ve dayanışma duygusunu güçlü kılıyoruz.
Bu organizasyonlarla da maddi durumu düşük köy okullarımızda eğitim gören yaklaşık 150 kardeşlerimizin giyim ve okul ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Merkez, ilçe ve köylerde okuma etkinliklerimizin yanında şimdiden birçok programımızın planlarını yapıp bitirdik. Şuanda tamamladığımız üç okulumuz var. Sağ olsun bazı iş adamları ve bürokratlarımız arayarak destek sözü verdiler.
Biz katkı sunan herkese kapılarımızın açık olduğunu ve yapacağımız tüm programlara bizzat kendilerinin katılmasını istiyoruz. Bizim için önemli olan ilimiz ve geleceğimiz olan öğrenci kardeşlerimizdir. Bu çalışmalarda biz gönüllüyüz ve ne fedakarlık gerekiyorsa da üstlenmeye hazırız
Muş Ovası Gazetesi