Sömestr tatilinin tamamlanmasından sonra dün Muş’ta 109 bin 772 öğrenci ve 3 bin 900 öğretmenin ders başı yapması bekleniyordu. Ulaşım sağlanamadığı için Üçevler, Alaniçi ve Ekindüzü Köylerindeki okullarda görev yapan öğretmenler görev yerlerine gidemediler.
3 köyde 5 öğretmenin görev yaptığı kaydedilirken yaklaşık 150 öğrencinin eğitim gördüğü bildirildi. Ulaşım sağlanamadığı için öğretmenlerin görev yerlerine gidemedikleri bildirilirken bu 3 köyde henüz ikinci dönem start almadı.
İnardı ve Konak mezrasında görev yapan öğretmenlerin geçen hafta görev yerlerine gittiği kaydedilirken Üçevler, Alaniçi ve Ekindüzü Köylerinde görev yapan öğretmenlerin ise helikopterler görev yerlerine gitmeleri bekleniyor.
2008-2009 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi dün başladı. İl genelinde 109 bin 772 öğrenci ile 3 bin 900 öğretmen iki haftalık yarıyıl tatilini tamamlayıp dün ders başı yaptı.
İKİNCİ MARATON BAŞLADI
Muş’ta 452 ilköğretim, 31 ortaöğretim ve 9 anaokulunda eğitim gören 109 bin 772 öğrenci sömestr tatiline tamamlayıp dün yeniden ders başı yaptılar. 2008-2009 eğitim-öğretim yılının son ders zili ise 12 Haziran 2009’da çalacak. 2009-2010 eğitim-öğretim yılının başlama tarihi ise 7 Eylül 2009 olarak belirlendi.
Öğrenciler, bu eğitim-öğretim yılının ikinci yarısını sınavlara hazırlanarak geçirecek. Anadolu, fen ve sosyal bilimler liselerinde okumak isteyen ilköğretim son sınıf öğrencileri, Haziran ayında yapılacak SBS’ye girecekler.
İlköğretim 5. sınıf ile liselerin 9, 10 ve 11. sınıflarında okuyan öğrencilerin katıldığı Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (DPY) 3 Mayıs 2009 tarihinde gerçekleştirilecek. SBS ise Haziran ayında yapılacak. İkinci eğitim dönemindeki sınavlar ise şöyle:
“-Açık İlköğretim Okulu 2. Dönem Sonu Sınavı: 11-12 Nisan 2009
-Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (5. sınıf ile 9, 10 ve 11. sınıflar): 3 Mayıs 2009
-Açık Öğretim Lisesi 2. Dönem Sonu Sınavı, Mesleki Açıköğretim Lisesi 2. Dönem Sonu Sınavı, Açık İlköğretim Okulu Not Yükseltme Sınavı: 16-17 Mayıs 2009
-Seviye Belirleme Sınavı (8. sınıf), Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (8. Sınıf), Polis Koleji Aday Tespit Sınavı: 6 Haziran 2009
-Seviye Belirleme Sınavı (7. sınıf), Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (7. Sınıf): 7 Haziran 2009
-Seviye Belirleme Sınavı (6. Sınıf), Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (6. Sınıfı): 13 Haziran 2009.”
Muşun Sesi Gazetesi


