Skip to main content

14 öğretim üyesi alınacak

Muş Haber Fotoğrafı

  Muş Alparslan Üniversitesi Rektörlüğü tarafından öğretim üyesi alımına ilişkin yapılan açıklamada: Üniversitemize aşağıda unvanı, derecesi ve nitelikleri belirtilen kadrolara; 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu´nun ilgili maddeleri ile bu kanuna dayanılarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca yayınlanan öğretim üyeliğine yükseltilme ve atanma yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca, üniversitemiz öğretim üyeliğine yükseltilme ve atanma kriterlerini (www.alparslan.edu.tr adresinde formlar linkinden temin edilebilir) sağlamış olmak koşuluyla öğretim üyesi alınacaktır. Adayların, 657 sayılı devlet memurları kanununun 48´inci maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.

Başvuru Şartları: Profesör kadroları daimi statüde olup, başvuracak adayların istedikleri birim ve anabilim dalını belirten dilekçelerine özgeçmişlerini, doçentlik belgesinin onaylı örneğini, 2 adet fotoğrafını, nüfus cüzdanının onaylı fotokopisini, bilimsel çalışma ile yayınlarını ve bu yayınlara yapılan atıfların listelerini, eğitim-öğretim faaliyetlerini, yönetimlerinde biten ve devam eden yüksek lisans ve doktora çalışmalarının listelerini içeren altı (6) takım dosyayı ekleyerek Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir. Adaylar, başvurularında yayınlarından birini başlıca araştırma eseri olarak gösterecekler. Adayların, doçentlik unvanını aldıktan sonra en az beş yıl, açık bulunan profesörlük kadrosu ile ilgili bilim alanında çalışmış olduklarını belgelendirmeleri gerekmektedir.

Doçent kadroları daimi statüde olup, başvuracak adayların, başvurmak istedikleri birim ve anabilim dalını belirten dilekçelerine; özgeçmişlerini, doçentlik belgesinin onaylı örneğini, 2 adet fotoğrafını, nüfus cüzdanının onaylı fotokopisini, bilimsel çalışma ve yayınlarını, eğitim-öğretim faaliyetlerini ve yönetimlerinde biten ve devam eden yüksek lisans ve doktora çalışmalarının listelerini içeren dört (4) takım dosyayı ekleyerek Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir. Yardımcı Doçentlik kadroları için başvuracak adayların, başvurmak istedikleri birim ve anabilim dalını belirten dilekçelerine; özgeçmişlerini, doktora belgesinin onaylı örneğini, 2 adet fotoğrafını, nüfus cüzdanının onaylı fotokopisini, bilimsel çalışma ve yayınlarını içeren dört (4) takım dosyayı ekleyerek, ilgili Dekanlık veya Müdürlüğe başvurmaları gerekmektedir.

Adayların; bilimsel çalışma ve yayınlarını, eğitim-öğretim faaliyetlerini, yönetimlerinde biten ve devam eden yüksek lisans ve doktora çalışmalarının listelerini içeren birer CD´yi dosyalarına eklemeleri gerekmektedir. Yardımcı Doçent adayları, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği´nin 6´ncı maddesine göre yabancı dil sınavına girmek zorundadırlar.

Yardımcı doçent kadrolarına doçentler başvuramaz. Yardımcı Doçentlik kadrolarına başvuracak adayların mecburi hizmet yükümlülüğünün bulunmadığına dair belgeyi müracaat sırasında ilgili birime vermeleri gerekmektedir. Yabancı ülkelerde alınan diplomaların üniversitelerarası kurulca denkliğinin onaylandığına dair belgelerin müracaat dosyasına eklenmesi şarttır. Başvurular, ilanın Resmi Gazetede yayımlandığı 03/11/2015 tarihinden itibaren onbeş (15) gün içerisinde yapılacaktır.  Posta ile yapılan, belirtilen şartları taşımayan ve süresi içinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Yardımcı Doçent adaylarının yabancı dil sınavları 19/11/2015 günü saat 14.00´da Muş Alparslan Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Ahmed-î Hani dersliklerinde yapılacaktır denildi. 

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş TSO’da bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç, devlet destekleri ve hibe programları…

KOSGEB’den KOBİ’lere istihdamı koruma desteği

KOSGEB İl Müdürü Kenan Mergen, programın emek yoğun sektörlerde istihdamın korunması açısından önemli…

Elektrik faturalarında yeni dönem başlıyor

Elektrik faturalarında yeni uygulama 1 Şubat itibarıyla hayata geçecek. 417 kWh’ı aşanların faturaları…

Eğitim Haberleri

Türkiye Şampiyonası’nda Muş Alparslan Üniversitesi’nden Büyük Başarı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) öğrencileri, Türkiye Büyükler Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda sergiledikleri üstün performanslarla…

Muş’ta 104 Bin 641 öğrenci karne aldı

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde eğitim gören 104 bin 641 öğrenci…

Muş Valisi Çakır’dan Karne Dönemi Mesajı

Muş Valisi Çakır, mesajında öğrencilerin karne heyecanını paylaşırken, tüm öğrenci ve öğretmenlere iyi…

Kültür Sanat Haberleri

Muş Gençlik Merkezi Türk Müziği Korosu’ndan unutulmaz konser

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Gençlik Merkezi Türk Müziği…

Muşlu Genç Yetenek Esmanur Asi, Türkiye Genelindeki Yarışmada İkinci Oldu

Kütahya Belediyesi’nin düzenlediği Hisarlı Ahmet Türk Halk Müziği Ses Yarışması’nın finali büyük bir…

1071 Halk Oyunları Spor Kulübü Miniklerde Türkiye Şampiyonasına Hazırlanıyor

Muş’u Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Kulüpler Arası Grup Birinciliği müsabakalarında başarıyla temsil…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri

 
Muş Haber Tanıtım