Skip to main content

Türkiyede bir ilk Bulanık’ta gerçekleşti

Muş Haber Fotoğrafı

Muş’un Bulanık Devlet Hastanesi’nde tek kesili laparoskopik gazsız yöntem uygulanarak başarılı bir ameliyat gerçekleştirildi. Gazsız olması sebebiyle yöntemin Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıdığı belirtildi.

Bulanık Devlet Hastanesi Kadın ve Doğum Uzmanı Dr. Gökhan Demirayak, gerçekleştirdiği operasyonun Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıdığını söyledi. Laparoskopik yöntemin geniş ameliyat deliği açmadan göbek çukuruna ve kasıklara 3 veya 4 delik açılarak gerçekleştiren bir ameliyat olduğunu söyleyen Demirayak, bu uygulamayla vatandaşların ameliyat sonrası yatış süresinin daha kısa olacağını kaydetti.

Demirayak, Laparoskopik operasyonlar (kapalı karın ameliyatları) günümüzde açık ameliyatların yerini büyük oranda almıştır. Bu operasyonlar gerek hastanede kalış süresinin kısa olması gerekse daha az Ağrı ve daha hızlı iyileşme süresi olması yönünden gerekse estetik açıdan oldukça avantajlıdır. Karından 3 ya da 4 delikten girilerek yapılır. Karın boşluğu karbondioksit gazı ile şişirilerek rahat bir görüntü sağlanır ve ameliyat özel aletlerle yapılır. Bu yöntemle rahim alınması, dış gebelik, Yumurtalık kisti, miyom, kanser ameliyatları gibi her türlü jinekolojik ameliyat başarıyla yapılabilmektedir. Son zamanlarda laparoskopik ameliyatlar da göbekten 2 santimetre kesi ile yapılan tek kesili ameliyatlar daha estetik olması yönüyle geleneksel laparoskopik yöntemlerden daha avantajlı olmuştur. Bu teknikte kesi, göbeğin içinde olduğu için daha az görünmektedir ve hastanın ameliyat olduğunu anlamak zordur. Türkiye’de yalnızca birkaç merkezde yapılan bu ameliyat gazsız olarak hastanemizde yapılmaya başlanmıştır. Gazsız olması sebebiyle yaptığımız bu ameliyat Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Pazar günü Yumurtalık kisti ve tedaviye dirençli kanamaları olan hastaya göbekten 2 santimetrelik tek kesiyle karbondioksit gazıyla şişirmeden özel bir yöntemle rahim alınması ve kistin olduğu yumurtanın alınması işlemi başarıyla gerçekleştirilmiştir. Bu ameliyatta karın boşluğu gazla şişirilmemiştir ve bu haliyle Türkiye’de yapılan ilk ameliyattır. Hasta ameliyat sonrası ikinci gününde taburcu olacak ve hastanın genel durumu oldukça iyidir dedi.

Bulanık Devlet Hastanesi Başhekimi Doktor Sadrettin Arslan da Sağlık Bakanlığının belirlediği vizyon ve misyon doğrultusunda Bulanık ilçesinde insanlara en iyi hizmeti sunmayı hedeflediklerini belirterek, Geldiğimiz günden beri tıbbi ekipman ve altyapı olarak hekimlerimizi hep destekledik. Onlarda birçok ilki gerçekleştirdiler. Bugün de doktorumuz tarafından bir ilk gerçekleşti. Hemşerilerimize iyi sağlık hizmeti sunmayı arzuluyoruz diye konuştu.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri