Bulanık Kaymakamı Fatih Aksoy, SYDV tarafından ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımların devam ettiğini söyledi.
Bulanık SYDV, ihtiyaç sahibi vatandaşlara 3 bin 500 ton kömür dağıttı. Köylerde adrese teslim dağıtılan kömürler, şehir merkezinde aynı şekilde görevliler ve mahalle muhtarlarının gözetiminde vatandaşlara dağıtılıyor. Şu ana kadar 2 bin tona yakın kömür dağıtıldığı belirtilirken, geri kalan bölümün de kısa sürede dağıtılacağı bildirildi.
Yardımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Bulanık Kaymakamı Fatih Aksoy, kömür yardımının kademeli olarak yapıldığını ve görevlilerin nezaretinde adrese teslim edildiğini belirtti. Aksoy: “Maddi durumu kötü olan köylerdeki vatandaşlara bin 250 kilogram kömür yardımı yapıyoruz. Zaten bu vatandaşlarımızdan 2 bin kişinin dosyası bizde mevcut. Köylerde kömür dağıtımı başladı. Bu yıl dağıttığımız kömürü görevlilerin nezaretinde adrese teslim ettik. Kömür dağıtımında muhtarlar da hazır bulunuyor. Bugüne kadar 2 bin tona yakın kömürü vatandaşımıza dağıttık. Gelen kömürü 2 bin vatandaşımıza dağıttıktan sonra geriye kalan kömürü de yapacağımız ikinci bir alan taramasından sonra ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtacağız” dedi.
Kaymakam Fatih Aksoy, Bulanık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından vakıfta dosyası bulunan 2 bin vatandaşa 150’şer lira para hesaplarına aktardıklarını ve bunun toplamda 200 bin 900 TL olduğunu söyledi.
Eğitim yardımı çerçevesinde 550 üniversite öğrencisine yardım yapıldığını da kaydeden Aksoy, 4 yıllık 350 üniversite öğrencisine 250 lira ve 2 yıllık130 üniversite öğrencisine ise 200 lira para yardımında bulunduklarını söyledi. Burs için müracaat eden 100 öğrencinin dosyasının da eksik bilgilerden dolayı beklediğini söyleyen Aksoy, eksiklilerin giderilmesinden sonra bu öğrencilere de eğitim yardım yapılacağını söyledi.
Muş`un Sesi Gazetesi


