Muş’un Bulanık ilçe Belediye Başkanı Ziya Akkaya, tanışma toplantısında personellerin sorunlarını dinledi.
Bulanık’ın çehresini değiştirmek ve 5 yıl boyunca ilçenin gelişmesine katkı sunacak hizmetlere imza atmak için, kolları sıvayan Bulanık Belediye Başkanı Ziya Akkaya belediye çalışanlarıyla bir araya gelerek hem tanışma fırsatı buldu hem de işçilerin sorunlarını dinledi. Toplantıda DTP belediye meclisi üyeleri de hazır bulundu.
“El ele güzel bir Bulanık için, birlikte çalışmamız şart” diyerek belediye personelinden destek isteyen Bulanık Belediye Başkanı Ziya Akkaya, işlerinin zor olduğunu ancak önemli olanın zoru başarmak olduğunu söyledi. Akkaya; “Bir emaneti üstlenmiş durumdayız. Hep birlikte Bulanık’a güzel şeyler yapacağız Sizler ilçemizi güzelleştirmek için elinizden geleni yapacaksınız bizler de bu ilçenin halkına gereken hizmeti götürmek için elimizi taşın altına koyacağız. Biz bu halka hizmet için buradayız. Hiçbir ayırım gözetmeksizin herkese eşit şekilde hizmetlerimizi sunacağız. Bizim partimizin anlayışı da budur. Sizden istediğim en önemli şey dürüstlük ve samimiyet. Hep birlikte gerekeni yapacağız. Biz belediyeyi büyük borçla devraldık. Esnafa olan borcumuz 900 bin TL, TEDAŞ’a 760 bin TL, İller Bankası’na bir milyon 500 bin TL, akaryakıt borcu 385 bin TL, bankalara 680 bin TL, SSK ve diğer hesaplar da eklenince toplam 6 milyon TL borç ortaya çıkıyor. Bu Bulanık Belediyesine aylık gelen geliri baz aldığınızda çok büyük bir borç. Buna mukabil belediyenin faizi ile beraber bir milyon 700 bin TL alacağı var. Bu da yıllarca duran tahsil edilmesi çok zor olan nerdeyse imkânsız olan alacaklardır. Bütün bu durumları göz önünde bulundurduğumuzda işimizin o kadar da kolay olmadığını görebiliyoruz. Ama tüm bu zorluklar bizi yıldırmamalı. Başarmalıyız bu halk bize bu görev ve yetkiyi verdi bizler de bunun hakkını vermeliyiz. Zaten önemli olan zoru başarmaktır ve bizde başaracağız” dedi.
İlçenin üç temel sorunu olduğuna dikkat çeken Akkaya; “Burası bir bütün, ayrı ayrı düşünmek hata olur. Kim ne derse desin siz kulaklarınızı tıkayın ve ilçemizi güzelleştirmek için gayret gösterin. Bulanık’ta yaşayan insanlara eşit muamele ve hizmete hep birlikte ve güler yüzlü olarak devam edeceğiz. Tüm arkadaşlarımız da bu yönde işlerine devam edecekler. Bizim için önemli olan hoşgörülü ve saygılı bir şekilde Bulanık’a hizmet etmektir. Sizlerin ve halkımızın desteği ile hep birlikte Bulanık’ı yöneteceğiz. İlçemizin en büyük sorunu su, kanalizasyon ve yoldur. Bu üç temel sorunu çözmek için çok çalışacağız çok çabalayacağız” dedi.
Belediye personellinin sıkıntılarını da dinleyen Başkan Akkaya burada büyük bir aile olduklarını belirterek aile içinde sorunların çözümü için de gereken gayret ve hassasiyetin göstereceğini belirtti.
Muş`un Sesi Gazetesi
Muş’ta Ruhsatsız Silah Operasyonu: 7 Şüpheli Gözaltında
Nisan 22, 2026 10:31 AM


