Skip to main content

Bulanık ve Korkut kuraklık apsamına alındı.

Muş Haber Fotoğrafı

Bu yılın ilkbahar döneminde Türkiye’de meydana gelen kuraklık nedeniyle zarar gören çiftçilere verilecek nakdi destekten, 13 ilin 33 ilçesindeki çiftçiler de faydalanacak. Daha önce kuraklık kapsamına alınan Muş merkez, Malazgirt ve Hasköy ilçelerinin ardından şimdi de Bulanık ve Korkut ilçeleri de kuraklık kapsamına alındı.

Bakanlar Kurulunun, ”2008 Yılı İlkbahar Döneminde Türkiye’de Meydana Gelen Kuraklık Nedeniyle Zarar Gören Çiftçilere Nakdi Desteğin Hibe Olarak Verilmesine ve Bu Çiftçilerin Ziraat Bankası A.Ş. ile Tarım Kredi Kooperatiflerine Olan Tarımsal Kredi Borçlarının Ertelenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar”ı, Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayımlandı.

Kararda yapılan değişiklikle, bu yılın ilkbahar döneminde meydana gelen kuraklık nedeniyle zarar gören çiftçilere verilecek desteklemelere 13 ilin 33 ilçesi daha eklendi. Karar 19 Temmuz 2008 tarihinden geçerli olmak üzere, yürürlüğe girdi.

Buna göre, desteklerden Muş’un Bulanık ve Korkut, Ankara’nın Ayaş, Beypazarı, Polatlı, Çorum’un Alaca, Laçin, Sungurlu, Eskişehir’in Çifteler, Kayseri’nin Melikgazi, Konya’nın Akören, Doğanhisar, Kadınhanı, Malatya’nın Kuluncak ilçeleri faydalanacak. Ayrıca Nevşehir’in Merkez, Derinkuyu, Kozaklı, Niğde’nin Çamardı, Çiftlik, Ulukışla, Siirt’in Kurtalan, Yozgat’ın Akdağmadeni, Aydıncık, Boğazlıyan, Çandır, Çayıralan, Çekerek, Merkez, Saraykent, Sarıkaya, Sorgun, Kilis’in Musabeyli, Sivas’ın Gemerek ilçeleri de desteklerden yararlanacak. Karar 19 Temmuz 2008 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

 Topkan Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI 680 PERSONEL ALACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 680 sözleşmeli…

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri