Skip to main content

Bulanık’ta kutlu doğum etkinliği

Muş Haber Fotoğrafı

Muş’un Bulanık ilçesinde Kutlu Doğum Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Bulanık Müftülüğü tarafından, Bulanık Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Spor Salonu’nda düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp Kürtçe okunan kasidelerle devam etti. İl Müftüsü Hasan Atlı, programda yaptığı konuşmada, Hz. Muhammed’in alemlere rahmet olarak gönderildiğini söyledi. Peygamberimizin bütün insanlık için rahmet olduğunu vurgulayan Atlı, “Peygamberimiz gelmeden önce Mekke coğrafyasında zalimlerin hüküm ettiği bir coğrafya vardı. Efendimizin doğumuyla zalimlerin zorba düzeni yok olduğu gibi alemlere de rahmet geldi. Efendimiz geldikten sonra mazlumlar zalimlerin elinden kurtuldular” dedi.

Yaşama hakkı verilmeyen kölelerin Peygamber Efendimizin kanadı altına girdiğini ifade eden Atlı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çünkü Peygamber Efendimiz kölelere sahip çıkmış ve onların kurtuluşu için büyük mücadele vermiştir. Efendimiz ashabını da bu konuda eğitmiştir. Peygamber Efendimiz çocukları çok severdi. Hem kendi torunları çocukları hem de dışarıda gördüğü çocuklar oynuyorlarsa mutlaka onların oyunlarına katılır onlarla beraber oynardı. Yine kendisine zaman zaman hizmet eden Enes Bin Malik vardı, çok küçüktü. Enes Bin Malik’in baktığı bir kuş vardı. Onunla zaman zaman oynardı. Yine Peygamber Efendimizin torunu vardı Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin. Peygamber Efendimiz namaz kılarken onlar Peygamberimizin omzuna binerlerdi ama Peygamberimiz onlar rahatsız olmasın diye onlar omzunda olduğu halde namazını kılardı.”

Bulanık ilçe Müftüsü Abdülhamid Eşmeli de başkanlıkları tarafından 2011 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ana başlığının “Hz. Peygamber ve Merhamet” olarak belirlendiğini ifade etti.

Eşmeli, bu konunun seçilmesinde maksadın, sıradan bir acıma duygusunu öne çıkarmak değil, toplumun, özellikle genç nesillerin dünyanın her köşesinde yalnız kalmış mazlumların maruz kaldığı şiddete, zulme, dikkat çekmek, insanın kendisinin dışındaki bütün varlıklara ilgisini, şefkatini ve sorumluluğunu ifade eden merhamet kavramının bütün ilişkiler ağını kuşatan bir düşünceye vurgusunu yapmak olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından, cahiliye dönemini anlatan skeç gösteri yapıldı.
 Şark Telgraf Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri