Skip to main content

Bulanık’a takviye polis gelecek

Muş Haber Fotoğrafı

Muş’un Bulanık ilçesinde 15 Aralık 2010 tarihinde meydana gelen ve 2 kişinin öldüğü 10 kişinin yaralandığı olayların yıldönümü nedeniyle tedbirler arttırılıyor.

15 Aralık 2010 Çarşamba günü BDP tarafından basın açıklaması ve yürüyüş yapılacağı öğrenildi. Sabah saatlerinde BDP İlçe Başkanlığı önünde bir araya gelecek olan partililer, buradan Malazgirt Caddesi’nde basın açıklaması yaptıktan sonra yürüyüş yapacak. Geçen yıl ki olaylarda kaleşnikof tüfekle iki kişinin ölümüne kişinin yaralanmasına neden olan Turan Bilen’in dükkanın önüne siyah çelenk bırakması beklenen BDP’liler, daha sonra olaylarda hayatını kaybeden Necmi Oral ve Kemal Ağcan’ın mezarını ziyaret edecek.

Bulanık’ta herhangi bir olayın yaşanmaması için güvenlik üst seviyeye çıkarılacak.  Aralık günü yaklaşık 500 polisin takviye olarak geleceği belirtilirken, ayrıca il genelinde de güvenlik tedbirleri arttırılacak.

Bulanık olaylarının yıldönümü nedeniyle gazetecilerin sorularını cevaplandıran Vali Erdoğan Bektaş, Bulanıklıya zarar verilmemesini istedi. Bulanıklı vatandaşların yeterince canlarının yandığını belirterek bu konu üzerinde konuşmak istemediğini söyleyen Bektaş; “Bulanık konusunu çok fazla konuşmak istemiyorum. Yaşayıp göreceğiz. Biz her türlü ihtimale hazırlanacağız. Ben Bulanıklı vatandaşlarımızın yeterince zarar gördüğünü düşünüyorum. Daha fazla zarar görmemesi gerektiğini ilgili ya da ilgisiz herkesin bu konuyu düşünmesini istiyoruz. Bulanıkta kim ne yapmak istiyorsa Bulanıklıya zarar vermemesini istiyoruz. Biz her türlü hazırız” diye konuştu.

Muş’un Bulanık ilçesinde 15 Aralık 2009 tarihinde, DTP’nin kapatılmasını protesto eden bir grubun gösterisinde Kemal Ağcan ile Necmi Oral, Turan Bilen isimli esnafın ateş açması sonucu hayatını kaybetmiş, 10 kişi de yaralanmıştı. Muş’tan Samsun’a alınan dava, kapatılan DTP’nin Genel Başkanı Ahmet Türk’e yapılan saldırının ardından avukatların başvurusu üzerine Ankara’ya alınmıştı. Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi de tutuklu sanıklardan Turan Bilen ve kardeşi Metin Bilen’i tahliye etmişti.
 Şark Telgraf Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri