Skip to main content

Resmi kurumlara dadanan hırsızlar öğrenci çıktı.

Muş Haber Fotoğrafı

Muş’ta resmi kurumlarda meydana gelen hırsız olaylarının failleri Muş Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucu yakalandı. Alınan bilgilere göre Muş’un Kültür Mahallesi’nde bulunan 1 Nolu Sağlık Ocağı’nda geçen ay içerisinde iki defa hırsızlık olayı yaşanmasının ardından Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Fatih İlköğretim Okulu’nun da bilgisayarlarının çalınması Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi. Resmi kurumlarda meydana gelen hırsızlık olaylarında bilgisayar kasası ve monitörlerin çalınması sebebiyle il genelindeki tüm bilgisayar sektöründeki esnaflarla bağlantı kuran Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri olayı kısa süre içerisinde aydınlattı.

Çalınan bilgisayarlardan bir tanesinin tamir için bilgisayarcıya getirilmesinin ardından şahısları takibe alan Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipleri, bilgisayarcı ile irtibat kuran şahsı takibe aldı. Şahsın Minare Mahallesi’nde bulunan bir eve girdiğini tespit eden polis, Cumhuriyet Savcılığı’ndan aldığı arama kararı ile eve baskın düzenledi. Evde yapılan aramalarda R.K. (20), K.T. (21), Y.A. (19), H.G. (18) ve M.S.A. (16) isimli şahıslar gözaltına alınırken resmi kurumlardan çalındığı tespit edilen bilgisayarların bir kısmı da ele geçirildi.

Olayla ilgi olarak daha sonra şahısların sorgulamaları neticesinde 09.03.2008 gecesi Fatih İlköğretim Okulu’ndan çalınan 10 bilgisayardan 8 tanesi, 12.05.2008 gecesi Cumhuriyet Lisesi’nden çalınan bir bilgisayar, bir yazıcı ve bir koltuk ile 1 Nolu Sağlık Ocağı’ndan çalındığı tespit edilen 1 adet bilgisayar ve 1 adet LCD bilgisayara monitörü ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahıslardan K.T. ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılırken R.K., Y.A., H.G. ve M.S.A. isimli şahıslar adli makamlara sevk edildiler. Olayla ilgili olarak yakalanan şahısların il genelindeki çeşitli okullarda öğrenci oldukları ve bekar evinde kaldıkları belirtildi.

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI 680 PERSONEL ALACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 680 sözleşmeli…

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri