Skip to main content

“MİNİK ELİF İÇİN ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ”

Muş Haber Fotoğrafı

Muş’ta yaşayan Niyazi ve Bahar Taşkıner çifti, 2006’da dünyaevine girdi. Evliliklerinden Tuana (10) ve Amara Elif (4) adında iki kız çocukları olan Taşkıner çiftinin küçük kızları, doğum sırasında beynine oksijen gitmemesi nedeniyle beyin felci geçirdi.
Çocuklarının sağlığına kavuşması için her şeylerini feda eden ve tedavi için İstanbul’a giden çift, bir süre sonra maddi imkansızlıklar nedeniyle memleketlerine dönmek zorunda kaldı. Daha sonra bir yakınlarının aracılığıyla Malatya’ya giden ve İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine başvuran çift, çocuklarının tedavisi için bu kente yerleşti.
Kiraladıkları evde kızlarının tedavisini sürdüren ve sadece devletten aldıkları bin lira bakım aylığı ve yeni bağlanan engelli maaşıyla geçinmeye çalışan çiftin acısı, anne Bahar Taşkıner’e göğüs kanseri teşhisi konulmasıyla daha da arttı.
Eşi de işsiz ve epilepsi hastası olan Bahar Taşkıner, kendi acısını unutup, 4 yaşında olmasına rağmen 8 kilogram olan ve hızla kilo kaybeden kızına uzanacak yardım elini bekliyor.
YARDIM ÇAĞRISINA DUYARSIZ KALMADI
Minik Elif’in annesi Bahar Taşkıner’in yardım talebinin gazetemizde yer almasından sonra konudan haberdar olan İl Sağlık Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu, hemen harekete geçti. Telefonla gazetemizi arayarak bilgi alan Dr. Türkoğlu, bayram tatili için Malatya’dan Muş’a gelen ve kayınpederinin evinde kalan Bahar Taşkıner ve minik kızı Elif ile görüştü.
VALİ BEY DURUMDAN HABERDAR
Taşkıner ailesinin durumunu Vali Aziz Yıldırım’a da ilettiğini ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu, “Sayın Valimiz de durumdan haberdar oldu. Ailenin durumunu kendisine ilettik ve ilgili yerlere talimatlar verildi. İnşallah kısa süre içerisinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla aileye maddi katkı sağlayacağız. Muş İl Sağlık Müdürlüğü olarak da hastamızın bakımı ve fizik tedavisi süreci Muş’ta gerçekleştirilecek. Ayrıca minik Elif’in rehabilitasyon amaçlı lazım gelen cihazlarını Muş İl Sağlık Müdürlüğü olarak karşılayacağız. Ailemizi bu mağduriyetten kurtarmak için seferber olacağoz.”dedi.
Anne Bahar Taşkıner ise yaptığı açıklamada, yaşadığı zorlukların ve üzüntünün tarif edilemeyeceğini ifade ederken, kendisine destek olan herkese teşekkür etti.
Beyin felçli kızının kafatasında küçülme olduğunu ifade eden anne Taşkıner, kendi rahatsızlığının da çocuğuna üzülmekten kaynaklandığını belirterek, “gazetede ve sosyal medyada haberimiz yer aldıktan sonra onlarca insan aradı. İnsanlar hem maddi hem de manevi olarak desteklerini ilettiler. Bugün de gazeteci abimiz aracılığıyla İl Sağlık Müdürü ile görüştüm. Her konuda destek olacakları sözünü verdi. Herkese sonsuz teşekkür ediyorum. İnşallah derdimize bir çare olunur. Benim tek isteğim, kızım adına yasal bir bağış hesabı açtırabilmek, bu konuda destek bekliyorum.”diye konuştu.

FıratDemir

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri