Skip to main content

ÜNİDAP sona erdi

Muş Haber Fotoğrafı

ÜNİDAP Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı, ikinci gününde MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat başkanlığında gerçekleştirilen kapanış ve değerlendirme paneliyle sona erdi.

Kapanış panelinde ilk olarak söz alan Prof. Dr. Aylin Görgün Baran, konferansın bölge ve Muş için oldukça ses getirici bir konferans olduğunu, konferansın bölgenin kalkınması noktasında ciddi bir kurtarıcı olarak görülmesinin kendisini etkilediğini söyledi. Prof. Dr. Baran, dünyadaki etnik köken, din, dil çeşitliliği varken kalkınma modellerinde sosyal kalkınma noktasında tek bir noktaya odaklanılmaması gerektiğini vurgulayarak herkesin istediği gibi yaşaması gerektiğini insana verilen değerin geri plana atılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Prof. Dr. Ferhat Kentel ise konuşmasında, iki gün boyunca gerçekleştirilen oturumlardan zihinsel anlamda beslendiğini belirterek üzerinde yaşanılan toprakların zengin bir kültür, birikim ve tecrübeye sahip olmasına rağmen toplum tarafından bu değerlerin olumsuzlaştırıldığı ve kapalı cemaatçi bir yapıya büründürüldüğünü ifade etti. Sosyolojik düşüncenin toplum üzerinde çözüm getirecek en önemli yollardan biri olduğunu dile getiren Prof. Dr. Kentel, yerel düzeyde çözüm üretecek bir yapıya da ihtiyaç olduğunu söyledi. Doğu batı bloklaşmasındaki keskinliğin artık geçersiz olduğunu kaydetti.

Son konuşmacı RTÜK Üyesi Doç. Dr. Hamit Ersoy ise konferansın oldukça başarılı bulduğunu, böyle başarılı bir çalışmayı Muşta görmüş olmanın kendisini ayrıca mutlu ettiğini iletti. Kalkınma ajanslarının Avrupa Birliği tarafından kasti kurulduğunu ve Türkiyenin üye olması halinde parasal yardımda bulunmamak için kullanılmak istendiğini açıklayan Doç. Dr. Ersoy, bu açıdan Kalkınma Ajanslarının bölgelerin gelişmesinde büyük rol oynaması ve yerel kurumlarla işbirliği içinde olmasıyla Avrupa Birliğini yanıltmayı başardığını sözlerine ekledi.

Farabi ve Erasmus gibi programların MŞÜ ve birçok üniversite için entelektüel anlamda kazanım olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Ersoy, öğrencilere heyecan yaşatmak adına etkin kullanılmasında yararlı olduğunu belirtti. MŞÜnün daha entelektüel bir yapı kazanması adına her bölüme iyi düzeyde yabancı dil bilen akademisyenlerin, üniversitenin akademik anlamda daha aktif, ulusal düzeyde daha bütünleşen bir yapıya bürüneceğini söyleyen Doç. Dr. Ersoy, ayrıca ilimizde yerel televizyonun kurulması ve MŞÜde İletişim Fakültesinin her anlamda aktif hale getirilmesi için kurum olarak ellerinden geleni yapacaklarının müjdesini verdi.

MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat da iki gün boyunca süren konferansın kapanış ve değerlendirme oturumunun sonunda katkılarından dolayı tüm katılımcılara ve Üniversite personeline teşekkürlerini ileterek katılımcılarla beraber Gala Yemeğinin gerçekleştirileceği otele geçti.

ÜNİDAP Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı bugün düzenlenecek Muş-Tatvan-Ahlat gezisinin ardından sona erecek.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri