Skip to main content

Bakana ulaşırken bürokratına ulaşamıyoruz

Muş Haber Fotoğrafı

Dün Muş Valiliği tarafından gerçekleştirilen 2015 yılı ikinci dönem Koordinasyon Kurulu toplantısında kurumunun yatırımları ile ilgili söz alan Belediye Başkanı Feyat Asya, ihtiyaç halinde bazı bürokratlara ulaşamadığını söyleyerek sitemini dile getirdi.

Koordinasyon Kurulu toplantılarının Muş için faydalı geçmediğini kaydeden Asya, Lazım olduğunda birçok bürokratımıza ulaşmakta sıkıntı çektiğimi ifade etmek istiyorum. Aynı şekilde bir üst kurula genel müdürlere veya Bakanlara ulaşmak istediğimde en fazla 10 saat içerisinde ilgili Bakan ve Bakan Yardımcısına ulaşabiliyorken yereldeki oligarşiyi ve bölgeler nezdindeki sıkıntıyı aşmadığımızı görmekteyim. Dolayısıyla Koordinasyon Kurulu toplantılarının ilimize çok da faydalı olduğunu görmemekteyim. Koordineyi sağlamakta sıkıntı çekiyoruz. Kağıt üzerinde elimize verilen programları, üç ayda bir papağan gibi burada anmayı, birbirimizi kandırmayı faydalı görmediğimi bütün kurul üyelerine söylemek istiyorum. Kimseyi şahsi işim için aramıyorum. Sonuçta ilin kalkınması ve gelişmesi için bütün kurumların birbirleri ile koordineli bir şekilde çalışması gerektiğine inanıyorum dedi.

Asya daha sonra konuşmasında, Muş Belediyesi olarak 2015 yılı için planladığımız ve bürokratik oligarşiyi aşamadığımız konularla boğuşmamıza rağmen 13 projemizi programladığımızı ve bunun da toplam maliyetinin 25 milyon 541 bin 910 lira olduğunu belirtmek istiyorum. Geçen yıl 7 milyon 614 bin 957 lira harcadığımızı, 2015 yılı içerisinde 9 milyon 238 bin 453 lira olarak planlamamızı yaptık şeklinde konuştu. Asya daha sonra Belediyenin diğer yatırımları ile ilgili sunum yaparak konuşmasına son verdi.

Belediye Başkanı Asyanın konuşmasının ardından konuşan Vali Vekili Ercan Öter de, Muş Belediye Başkanı olarak bürokratlara ulaşılamıyorsa ortada ciddi bir sıkıntı var demektir. Ortada bir sorun varsa hep beraber çözeceğiz. Herhangi bir konu hakkında bir kurum müdürüne ulaşılmak istendiğinde o kurum müdürünün geri dönmesi gerekir. Bu devlet ahlakının gerektirdiği bir durumdur. Bu sadece bir Belediye Başkanı için geçerli değil. Alt seviyede biri için de aynı olması gerekir. Belediye Başkanının bu uyarısından dolayı kendisine teşekkür ederim. İnşallah bu toplantı daha işlevsel bir toplantı olur ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından İl Koordinasyon Kurulu toplantısı kurumların yatırım sunumları ile devam etti.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri