Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, sel baskınına maruz kalan Yoncalıöz köyünde incelemelerde bulundu.
Yoncalıöz köyünde meydana gelen sel baskınının ardından köyde incelemelerde bulunan Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, köylülere ürünlerini sigortalatmaları gerektiğini söyledi
Muş merkeze bağlı Yoncalı öz köyünde, önceki gün gece saatlerinde başlayan ve aralıksız yağan yağmur sonucu köy içinden geçen derenin taşması ve buna bağlı olarak meydana gelen su taşkınından dolayı çiftçilerin evleri, saman, ahır ve bazı ekili tarım arazileri sular altında kaldı. Selden dolayı çifçilerin ev ve ahırlarında küçük çapta hasarlar oluşurken, bazı çiftçilerin küçükbaş kanatlı hayvanları da telef oldu.
Sel bölgesini yerinde inceleyen İl Müdürü Çolakoğlu, Tarımsal Veriler ve Koordinasyon Şube Müdür Vekili Sami Akan, Yoncalıöz Köyü Tarım Danışmanı Fatih Alak, Ziraat Mühendisi Abdulhak Aydoğdu ve Tekniker Süheyl Öztürk tarafından olay yerinde incelemeler yapılarak gerekli raporlar tanzim edildi. Ayrıca İl Müdürü Çolakoğlu, köy muhtarı Davut Akkova ve vatandaşlarla da olay mahallinde, gerekli durum değerlendirilmesi yaptı.
Sel bölgesinde teknik personellerle incelemelerde bulunan Çolakoğlu, konu ile ilgili açıklamasında can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirterek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Sel bölgesinde çiftçilere teknik personellerce, devlet destekli tarım ürünleri sigortası (Tarsim) kapsamında çiftçilerin ürünlerini mutlaka sigortalamaları konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu.
Muş Manşet Gazetesi


