Basın mensupları ile bir araya gelen Muş İl Müftüsü Recep Uzun, umre ibadetini yapacak olanların Kudüsü ziyaret etme imkanı olacağını belirtti
Diyanet İşleri Başkanlığı, umre ibadetine Kudüsü de ekledi. Muş Müftüsü Recep Uzun, Umre ibadeti için kutsal topraklara gitmek isteyenler ilk olarak Kudüsü ziyaret edebileceğini belirterek 1. turun son müracaatlarının 16 Mart tarihine kadar devam edeceğini söyledi.
Muş Müftüsü Recep Uzun, Diyanet Başkanlığının umre ibadetine eklediği Kudüs ziyareti hakkında basın açıklaması yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığının özel girişimleriyle bu imkanın sağlandığını ifade eden Müftü Uzun, şunları söyledi: İlk Kıblemiz, ümmet-i Muhammedin kanayan yarası, kırık kalbi Mescid-i Aksa ile, Peygamberler diyarı Kudüs ile hasret giderme için güzel bir fırsat. 1976 Kudüs işgalinden önce Haremeyn yolcularının ilk uğrak yeri olan Mescid-i Aksa Ziyaretleri yıllardır yapılamıyordu. Diyanet İşleri Başkanlığımızın özel girişimiyle bu özlem ve hasret giderilmeye çalışıldı.
Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Diyanet İşleri Başkanlığının umre hizmetleri için aldığı karara göre, kutsal topraklara yapılacak ziyaretler, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksadan başlayacak. Mescid-i Aksadan başlayan umre turları için kayıtlar başladı. İlk kafile ise 15 Nisan 2015 İstanbuldan hareket edecek. Vatandaşlar 3 gün Kudüste, 4 gün Medinede ve 7 gün Mekkede olmak üzere toplam 14 gün boyunca kutsal iklimin havasını soluyacaklar. Kayıt yaptırmak isteyenlerin İl veya İlçe müftülüklerimize müracaat etmeleri gerekiyor.
Kudüs programında Mescid-i Aksa başta olmak üzere Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Yakupun kabirlerinin bulunduğu külliye, Hz. Davutun kabri ile Selman-ı Farisi ve Rabiatül Adeviyyenin kabirleri ziyaret edileceğini kaydeden Uzun, Kudüse yapılacak ziyaretlerde ayrıca Mahmudiye Camii, Hz. Ömer Mescidi gibi önemli kutsal mekanlar da ziyaret programına eklendi. 27-28 Aralık 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen 2014 Hac Değerlendirme Toplantısında ziyarete ilişkin ilk müjdeyi veren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, geçmişte Kudüsün umre programının bir parçası olduğunu, bugün de çalışmaların yürütüldüğünü ve yakın zamanda umre programına Kudüsün de ekleneceğini belirtmişti.
Muş Manşet Gazetesi


