Muş Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Haldun Bayrak, 2nci ve 3ncü gurup av sezonunun sürmesi ile birlikte avcıların, av yaparken doğayı da koruması gerektiğini söyledi. Avcıların av yasağı bulunan ve bulunmayan yerleri iyi bilmesini gerektiğini dile getiren Haldun Bayrak, her türlü bilginin Avcılar ve Atıcılar Derneğinden alınabileceğini söyledi.
Haldun Bayrak, ava çıkmadan önce avcıların mutlak olarak silah ruhsatı, kulüp üye belgesi ve orman bakanlığından alınan avlanma kartlarını yanlarına almaları gerektiğini ve ayrıca av yapılan alanların av sahasına açık olup olmadığının bilinmesi, yasaklanan bölgelerde av yapılmamasını, nerede av yapılacağına dair bilgi almak isteyenlerin de Muş Avcılar ve Atıcılar Derneğine başvurabileceklerini belirtti.
Gerçek avcı yalnız av hayvanlarını vuran değil av yaparken bile doğayı koruyandır diyen Başkan Bayrak, İlimiz yaban av türünde en çok bulunan keklik türünü barındırmaktadır. Bizlerin bu keklik türünü korumamız gerekir, neticesinde av da bir spor türüdür. Nasıl her spor dalı kuralıyla oynanıyorsa, avcılıkta kuralına göre yapılmalıdır. Ben Muş avcısının ne kadar fazla duyarlı olduğunu biliyorum. Nitekim bu kurs kayıtlarındaki müracaatlarla da görülmüştür, avcımız bilinçli av yapmak istiyor, bizler kulüp olarak bunun farkındayız ve bunun için de elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız dedi.
KEKLİK NESLİNİ KORUMALIYIZ
Gerçek avcı yalnız av hayvanlarını vuran değil av yaparken bile doğayı koruyandır diyen Başkan Bayrak, İlimiz yaban av türünde en çok bulunan keklik türünü barındırmaktadır. Bizlerin bu keklik türünü korumamız gerekir, neticesinde av da bir spor türüdür. Nasıl her spor dalı kuralıyla oynanıyorsa, avcılık ta kuralına göre yapılmalıdır. Ben Muş avcısının ne kadar fazla duyarlı olduğunu biliyorum. Nitekim bu kurs kayıtlarındaki müracaatlarla da görülmüştür, avcımız bilinçli av yapmak istiyor, bizler kulüp olarak bunun farkındayız ve bunun için de elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız dedi.
ÇOK VURAN DEĞİL, ÇOK KORUYAN VE ÜRETEN GERÇEK AVCIDIR
İkinci ve Üçüncü Grup Av Sezonunun sürdüğünü belirten Bayrak; 2014-2015 2. ve 3. Gurup av sezonu Ekim ayından itibaren başlamış ve Şubat ayının sonuna kadar devam ediyor. Bu zaman içerisinde avı serbest olan av türleri; kınalı keklik, kaya kekliği, ördek, ada tavşanı, tavşan, kaz, meşe çulluğu, su çulluğu, kaya sansarı ve ağaç sansarıdır. Ava çıkan derneğimizin üyesi olan avcımızın ava çıkmadan önce mutlak suretle avcılık belgesi, silah ruhsatı, avlanma pulu, avcı eğitim kurs bitirme belgesi ve dernek avcı üye tanıtım kartının yanlarında bulundurulması gerekmektedir. Derneğimizin asıl üyesi olan avcılarımıza av sahasında özellikle üzerinde durduğumuz konuların başında gelen ormanı koru yeşili sev köylüyü, çobanı, piknik yapanı, orman ve yeşil alan için bilinçlendir. Gerçek avcı avı fazla vurmakla takdir kazanmaz, üretmek ve korumakla takdir kazanır. Avcılarımız av sırasında çevresini temiz tutma gayesi içerisinde olmalıdır şeklinde konuştu.
Muş Manşet Gazetesi


