Skip to main content

Engelilerin Sağlıklı Toplum Projesi tanıtılıyor.

Muş Haber Fotoğrafı

27-30 Ocak tarihleri arasında Antalya-Belek’te “Üreme Sağlığı Hizmetlerinde Sivil Toplum Kuruluşları’nın Rolleri” konulu panelde Bedensel Engelliler Derneği Muş Şubesi’nce hazırlanan AB tarafından fon desteği sağlanan “Sağlıklı Toplum Projesi” nin tanıtımı Bülent Solmaz tarafından yapılıyor. Bedensel Engelliler Derneği Muş Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Korkmaz Antalya-Belek Atlantis Otelinde yapılan panel Yüksek İktisadi ve Stratejik Araştırma Vakfı tarafından organize edilerek, Kongreye YİSAV Başkanı Doç. Dr. Ferit Saraçoğlu başkanlığında gerçekleştiriliyor diye ifade etti.

Korkmaz “46 proje arasında tanıtılacağız”
Türkiye yerelinde Üreme Sağlığı Hizmetlerinde Sivil Toplum Kuruluşları’nın Rolleri’nde buluşarak 46 proje arasında tanıtıma girdiklerini belirten Bedri Korkmaz, İlimizde başarı ile uygulanan Projenin tanıtımı için YİSAV ve Kongre Başkanı Sayın Saraçoğlu derneklerini davet ettiğini ifade etti.
Korkmaz “projeyle ilimizi daha iyi tanıtacağız”

Bedensel Engelliler Derneği Muş Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Korkmaz “Sağlıklı Toplum Projesi” ile Muş’u Türkiye genelinde daha iyi tanıtacaklarını söyledi. Öte yandan Korkmaz yaptığı açıklamada “projemiz kapsamında bizi davet eden YİSAV ve Kongre Başkanı Doç. Dr. Ferit Saraçoğlu davetiyesinde bizi onurlandırmıştır. Saraçoğlu gönderdiği davetiyesinde, “Ülkelerin ilerleme ve gelişme sürecinin ailelerin sağlıklı olmasına bağlı olduğunu bilen toplumda sağlıklı ve aydınlık bir geleceğe, planlı ve ciddi üreme sağlığı hizmeti ile, kavuşabileceğimize inanan, değerli arkadaşlarım; sizleri 28–30 Ocak 2008 tarihlerinde yükseliş ekonomik ve stratejik araştırmalar vakfı (YİSAV) ve Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü’nün birlikte Antalya’da düzenledikleri “Üreme Sağlığı Hizmetlerinde Sivil Toplum Kuruluşları’nın Rolleri “ kongresine davet etmekten büyük mutluluk ve onur duyuyorum.

Günümüzde bilgiye erişim kolaylaşması, medya başta olmak üzere sağlık dışındaki sektörlerin de bu konuları tartışmaya yönelmesi ile toplumda giderek artan bilgi ve hizmet talebi oluşmaya başlamıştır. Bu değişim, üreme sağlığı ve aile planlamasına gönül verenleri giderek daha aktif olmaya yönlendirmiştir. Kongrenin amacı, AB-SB Üreme Sağlığı Programında hizmet talebi yaratma konusunda emeği geçen tüm kuruluşların, bilgi ve deneyimlerinin paylaşılması bundan sonrada Sivil Toplum Kuruluşlarının üreme sağlığı hizmetlerine katılımını sağlamaktır.

Tüm dünya sağlık konusu artık bütüncül bir yaklaşımla ele alınmaktadır. Bu nedenle, günümüzde “üreme sağlığı hizmeti “denildiğinde, sivil toplumunda mutlak katılımının olması gerekmektedir. Biz de kongre programını oluştururken, üreme sağlığı konularında 2004-2007 yılları arsında AB-SB üreme sağlığı projesi kapsamında proje yürüten tüm sivil toplum kuruluşlarına kucak açmayı ve onları bir araya getirerek deneyim ve bilgilerin paylaşmasını sağlayacak bir ortam oluşturmayı hedefledik. Kongrede deneyim ve çalışmalarımızı ortak bir platformda değerlendirerek, gelecekte neler yapabileceğimizi de tartışmayı da amaçlıyoruz. Şeklinde bize davetiye göndererek bizi onurlandırmışlardır.

“Bülent Solamaz’ a başarılar diliyoruz”
Korkmaz, Bedensel Engelliler Derneği Muş Şubesi “sağlıklı Toplum Projesi” ‘ni tanıtmak için Antalya-Belek’te düzenlenen “Üreme Sağlığı hizmetleri” kongresinde Muş Valiliği Temsilcisi ve Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Bülent Solmaz’ a başarılar diledi. Günaydın Muş Gazetesi

 NULL

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

Eğitim Haberleri

MAUN futsal takımı bölgesel ligde ikinci oldu

Muş Alparslan Üniversitesi Futsal Takımı, 16-20 Nisan tarihleri arasında Erzurum Teknik Üniversitesi’nin ev…

Muş’tan TÜBİTAK Bölge Finallerinde Büyük Başarı

Muş’tan gönderilen 16 proje, TÜBİTAK 2204/B Ortaokul Araştırma Projeleri Bölge Finallerinde dikkat çekici…

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri